Amb l'arribada de l'estiu, el cinema espectacle inunda les sales de tot el món amb pel·lícules per a tots els gustos: l'esperada 'Dunkerque', de Christoper Nolan, 'Spiderman' del jove Tom Holland o el tercer lliurament de l'àcida animació de 'Gru' són alguns des títols que arribaran.

Les més matineres han estat 'Transformers: L'últim cavaller', cinquè capítol de les aventures dels camions que es transformen en robots, i la tercera del Rayo McQueen i els seus amics, 'Cars 3', una de les sagues més populars de la animació de Disney. Després de l'estrena d'aquests dos llargmetratges, el llistat de les que han de venir és llarg i variat.

A finals de juny arribarà una altra destacada cinta d'animació, destinada als més petits i als adults sense prejudicis, 'Gru 3. meu dolent preferit', de nou amb els minions, aquestes divertides i ocurrents criatures grogues.

Però serà al juliol quan arribi la gran bateria de grans produccions, encapçalades per 'La guerra del planeta dels simis' i 'Spider-Man: Homecomig'.

L'espectacle està assegurat amb les noves aventures dels simis i el renovat Spiderman, protagonitzat pel jove Tom Holland (21 anys), que ja va fer el seu debut com l'home aranya en una breu aparició a 'Capità Amèrica: Civil War'. I en el seu primer paper protagonista com Spiderman torna a estar acompanyat per Robert Downey Jr, com Iron Man, a més de Michael Keaton i Marisa Tomei.

Encara que sens dubte la gran estrena d'aquests mesos és 'Dunkerque', la visió de Christopher Nolan d'un dels esdeveniments clau de la Segona Guerra Mundial.

Una història narrada des de tres punts de vista i que inclou en el seu repartiment a Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Mark Rylance i fins i tot a Harry Styles, cantant de One Direction.

'Atòmica', un thriller amb Charlize Theron, i una altra d'animació 'Emoji: La pel·lícula', realitzada en base a les populars emoticones dels missatges dels telèfons mòbils, completen les pel·lícules més destacades de juliol.

Caldrà esperar més per veure una de les pel·lícules de l'any, 'Blade Runner 2049', que s'estrenarà a l'octubre, i encara més, fins al desembre, per al vuitè episodi de Star Wars, 'Els últims Jedi'.