El cineasta Pablo Berger torna a irrompre als cinemes aquest divendres amb el nou film 'Abracadabra', una coproducció catalana que arriba cinc anys després de l'exitosa 'Blancaneu'. La cinta se centra en la vida de Carmen (Maribel Verdú), una dona casada des de fa més de 20 anys amb Carlos (Antonio de la Torre).

La vida li canvia quan el seu cosí (José Mota) hipnotitza el seu marit, un punt de partida que li permet abordar la violència de gènere o les malalties mentals. En una entrevista a l'ACN, el director va dir que és un "drama disfressat de comèdia" o una "comèdia hipnòtica". La pel·lícula sorgeix d'una "depressió postpart" que buscava engendrar un "projecte oposat". També arriba als cinemes la cinquena entrega de la saga 'Transformers'. L'actor nord-americà, Mark Wahlberg, torna a convertir-se en el protagonista del film 'Transformers: El último caballero' en que també repeteix Michael Bay com a director.

La idea per al film d''Abracadabra' parteix d'una experiència personal que el director basc va viure fa 30 anys, en què un amic va ser hipnotitzat mentre es trobaven de festa en una discoteca.

Malgrat les diferències inicials que es poden establir entre els seus dos últims llargmetratges, Berger considera que es tracta de dues cares d'una mateixa moneda, amb "molts més aspectes en comú del que sembla". Així, per al cineasta, 'Blancaneu' és un melodrama silent i sofisticat situat als anys 20. Per contra, 'Abracadabra' és una comèdia actual "sorollosa i a tot color" amb una "estètica de barri". "Totes dues, però, busquen per igual el perfeccionisme treballant amb el mateix equip", va precisar. Així, considera que totes dues comparteixen els ingredients dels seus films: l'emoció, l'humor i la sorpresa. "Són com germans totalment diferents però quan te'ls mires adormits a les lliteres s'assemblen", va precisar a l'ACN.

A la cinquena part de 'Transformers', Cade Yeager (Mark Wahlberg) viu sota la protecció dels Autobots. El grup de robots seguiran a Cade com si es tractés del nou líder humà i estaran disposats a protegir-lo passi el que passi. Bumblebee, Hound, Drift i Crosshairs seran la seva companyia permanent. El protagonista acompanyat de la seva filla i la parella d'aquesta es dedicaran a protegir la terra. D'altra banda, Optimus Prime està totalment desaparegut, navegant per l'univers amb una intenció molt clara: buscar al seu creador, Unicron. Però el creador d'Optimus Prime té uns plans perjudicials pel planeta terra: destruir tot el món sense excepció. Així, Optimus Prime haurà de reunir-se amb els Autobots i unir forces per derrotar a Unicron.

Espionatge europeu durant la Guerra Freda

El també nord-americà David Leitch dirigeix el film d'acció 'Atómica'. Lorraine Broughton (Charlize Theron) és una espia d'alt nivell que es trasllada a Berlín després de la caiguda del mur per acabar amb una perillosa xarxa d'espionatge que ha assassinat un agent encobert amic seu. A més a més, la xarxa d'espionatge coneix la identitat d'informadors de les agencies d'intel·ligència del món occidental, cosa que suposa un greu problema. Per evitar que això passi, Broughton haurà de fer equip amb el cap de secció a Berlín David Percival (James McAvoy). Tots dos hauran de desenvolupar habilitats per acabar amb aquest imminent perill que els té ocupats en plena Guerra Freda.

Arriba 'La decisió del rei', subtitulada en català

'La decisió del rei' del director Erik Poppe és un drama històric que narra com el rei noruec Haakon VII va rebre un ultimàtum per part de Hitler. Després de l'arribada de l'exèrcit alemany a Oslo el 1940, el rei es veu obligat a prendre una decisió que canviarà per sempre la història del seu país. El llargmetratge narra com un home acostumat a ser únicament imatge es veu amb la situació d'haver de posicionar-se en un moment vital. El drama bèl·lic basat en fets reals, està protagonitzat per Jesper i Anders Baasmo Christiansen. La cinta arriba als cinemes subtitulada al català.

Retrobament d'un amor de joventut

El director, Volker Schlöndorff, presenta 'Regreso a Montauk' un drama sobre el retrobament amorós entre un escriptor i una dona de la qual aquest se'n va enamorar anys enrere. L'acció parteix quan l'escriptor Max Zorn arriba a Nova York a promocionar la seva nova novel·la inspirada, precisament, en la Rebecca, una noia del seu poble de la que es va enamorar durant la seva joventut. Per casualitat l'escriptor es trobarà amb la dona, que ara és una increïble advocada que viu a la ciutat americana. El film planteja el dubte de si els dos enamorats podran seguir amb les seves vides.

Tragèdia i esperança en un film

'Reparar a los vivos' és una pel·lícula que uneix el drama d'un tràgic accident amb l'esperança d'una altra persona de rebre un trasplantament de cor que li salvarà la vida. La cinta dirigida per Katell Quillévéré presenta a tres amics que han viatjat a la costa a fer surf. Mentre tornen a casa els joves pateixen un accident i un d'ells, Simon, acaba molt greu a l'hospital. Mentre ell es consumeix a l'Hospital de Havre, a la regió francesa de Normandia, a París una dona espera un trasplantament de cor que li salvarà la vida. La producció compta amb un repartiment format per artistes com Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval, Kool Shen, Monia Chokri, Alice Taglioni i Karim Leklou.