El novel·lista gràfic Antony Johnston va assolir cert prestigi en el sector gràcies a la publicació de Wasteland, un còmic on descrivia un món postapocalíptic a través d´una seixantena d´entregues que es van publicar des de l´any 2006 fins al 2015. Tanmateix, la gran indústria del cinema, sempre alerta a aquesta mena de referents per tal d´adaptar-los, no es va fixar tant en aquesta creació com en The Coldest City, novel·la gràfica que havia de ser la primera de tot un reguitzell protagonitzades per una espia anomenada Atomic Blonde i sempre amb la ciutat de Berlín com a teló de fons. Tot i que, a hores d´ara, només s´ha publicat una nova entrega d´aquesta hipotètica col·lecció, el que sí que ha arribat a bon port és l´adaptació cinematogràfica de l´obra.

Amb el nom d´Atómica, el film introdueix el personatge de Lor-raine Broughton, una agent d´alt nivell que treballa pel servei d´intel·ligència britànic MI6 i que és enviada a Berlín, on la caiguda del mur és imminent, per tal d´aclarir la mort d´un company seu. Més enllà d´aquesta investigació, l´agent assassinat posseïa una llista exhaustiva de tots els agents secrets d´arreu d´occident que estaven treballant a l´altra banda del mur, un fet que, a causa de l´època convulsa en què viuen, pot posar en perill ja no tan sols les investigacions, sinó les mateixes vides dels agents.

Amb un tarannà capaç de fer-la enfrontar als rivals més perillosos i amb l´ajuda de l´agent David Percival -el cap del MI6 a Berlín-, Broughton (més coneguda com a Atomic Blonde) se submergirà en tota mena de perills per tal de recuperar aquesta desitjada llista.

Dirigida per David Leitch (el qual ja va signar juntament amb Chad Stahelski la segona entrega de l´assassí a sou retirat John Wick), Atómica ens ofereix un personatge que sembla sorgit d´una hibridació entre James Bond i Jason Bourne en clau femenina, i que disposa de l´actriu Charlize Theron per posar-hi rostre, mala bava i cert erotisme. Completen el repartiment James McAvoy (Múltiple, la sèrie X-Men), l´actriu d´origen algerià Sofia Boitella i el sempre benvingut John Goodman.