Ja han passat 25 anys des que la gran pantalla es va delectar amb les tòrrides escenes d'«Instinto Básico». Pocs són els que no coneixen o recorden aquell creuament de cames que va marcar una època i que va catapultar Sharon Stone al punt més alt de la seva carrera. Perquè va ser a partir d'aquí quan la bella actriu es va convertir en tota una icona sexual, fet que Stone encara manté tot i el pas del temps.

Va ser llavors, quan l'intèrpret tenia 34 anys, quan la tensió més sexual es va afegir a una pel·lícula policíaca en la qual Michael Douglas era l'objecte de les provocacions de la pèrfida Catherine Tramell. I és curiós que el film, de l'holandès Paul Verhoeven (enguany ha triomfat als festivals i premis amb pel·lícula 'Elle'), encara manté certa polèmica i un munt d'històries entorn la famosa escena.

Molt s'ha especulat sobre què portava o no portava l'actriu durant l'enregistrament, i també sobre el què es veu o no. De vegades la imaginació pot ser la perfecta aliada per generar el clima idoni en una escena, i sembla que l'holandès va aconseguir això a la perfecció.

La famosa escena del creuament de cames. Vídeo: YouTube

Tant l'actriu de pel·lícules com 'Desafiament total' o 'Casino', com el director coincideixen que la presa es va rodar d'una manera íntima, només hi eren el director, Jan de Bont que exercia de director de fotografia i la pròpia Stone. Segons ella, Verhoeven li va assegurar que havia de treure's les calces perquè no sortís el blanc del cotó en la imatge, però que no es veuria res més enllà d'una ombra. Sort que no es va rodar en aquest segle, ja que l'HD pot fer grans meravelles.

Segons el director, Sharon Stone va consentir amb una brillantor maliciós als ulls quan li va explicar com es desenvoluparia l'escena, li va regalar les seves calces abans de començar a rodar i la va aprovar quan la va veure en el monitor. El problema va arribar en veure-la en pantalla gran. Amb tot, Stone ha admès en diverses ocasions que si hagués estat la responsable de la pel·lícula tampoc hagués esborrat la presa.

L'audició de Sharon Stone per «Instinto Básico». Vídeo: YouTube

La veritat és que l'actriu no pot negar que la seva filmografia, amb poques notes discordants fregant el cinema de qualitat, es basa en aquella trobada entre la policia i Catherine Tramell, una sospitosa d'assassinat que manté en estat de contínua excitació els detectius que la investiguen, especialment a Nick Curran, interpretat per Douglas. I 25 anys després, Stone, als seus gairebé 60 anys, segueix en el 'top ten' de les actrius més atractives.