En la història del cinema hi ha hagut molts personatges icònics que han marcat un abans i un després a la gran pantalla. I un bon exemple és l'aventurer Indiana Jones (a qui dóna vida Harrison Ford) que ha estat elegit pels internautes com el millor personatge de la història del setè art.

Jones ha estat el personatge més votat en una enquesta realitzada per la revista Total Film Magazine en la qual han participat més de 8.000 addictes al cinema. Han triat a l'arqueòleg, que ja prepara una cinquena entrega que no comptarà amb Shia LaBeouf i s'estrenarà al juliol del 2020.

I és que el llegendari actor, que ha recuperat ara a un altre dels seus mític personatges a 'Blade Runner', ocupa també el tercer lloc d'aquest rànquing amb Han Solo, el carismàtic contrabandista de la saga 'Star Wars'.

En segon lloc, entre Ford i Ford, es cola Batman. El personatge creat per Bob Kane que ha saltat al cinema en moltes ocasions encarnat per actors que es van cobrir de glòria donant vida al cavaller fosc, com va ser el cas de Michael Keaton o Christian Bale, o que van fracassar estrepitosament, com li va passar a George Clooney amb Batman & Robin.

El primer personatge femení a la llista és Ellen Ripley, a qui dóna vida Sigourney Weaver a 'Alien', que va quedar en quart lloc. Completant el top 5 es troba l'etern espia de l'MI6 James Bond, a qui actualment interpreta Daniel Craig.

"Els grans personatges fan grans pel·lícules: així de simple. Així que ja era hora de realitzar una altra enquesta per descobrir qui era considerat el millor personatge de la pel·lícula de tots els temps", va assegurar l'editor de Total Film, Matt Maytum.

En l'enquesta de la publicació nord-americana han participat uns 8.000 cinèfils que van triar als seus 100 personatges favorits de la història del cinema. La resta del top 10 el completen Travis Bickle, el protagonista de 'Taxi Driver' interpretat per Robert De Niro que apareix en sisè lloc.

El segueixen el Hannibal Lecter d'Anthony Hopkins al número 7, Gandalf, el mag d' 'El Senyor dels Anells' a qui dóna vida Ian McKellen en el vuitè lloc i el temible Joker -el dolent de Batman a què han donat vida Jared Leto, Heath Ledger o Jack Nicholson-, al número 9. I finalment, però no menys important, tanca la llista dels deu primers la princesa Leia, la protagonista femenina de Star Wars interpretada per la ja morta Carrie Fisher.