Ramón Salazar, director i guionista dels llargmetratges 'Piedras', '10.000 noches en ninguna parte' i '20 centímetros', porta a la gran pantalla la producció catalana 'La enfermedad del domingo' després de passar per la Berlinale. Una història que gira al voltant d'un retrobament entre una mare i una filla. Aquesta és una setmana que té també com a films destacats el retorn de Ridley Scott amb 'Todo el dinero del mundo', i les estrenes de l'alemanya 'En la sombra' de Fatih Akin, que va guanyar el Globus d'Or a la Millor Pel·lícula Estrangera i de 'Lady Bird' escrita i dirigida per Greta Gerwig té un total de sis nominacions als Oscar.

Al film 'La enfermedad del domingo', Anabel va abandonar la seva filla Chiara quan ella tenia tan sols vuit anys. 35 anys després la Chiara torna amb una estranya petició per a la seva mare; li demana que passin 10 dies juntes. L'Anabel veu en aquest viatge l'oportunitat per a recuperar a la seva filla, però no sap que la Chiara té un propòsit ocult i que haurà d'enfrontar-se a la decisió més important de la seva vida.

'La enfermedad del domingo' està protagonitzada per Bárbara Lennie i Susi Sánchez i produïda per les catalanes Zeta Cinema i On Cinema 2017, i la col·laboració de RTVE, TV3, ICAA, ICEC i l'ICO.

'Todo el dinero del mundo'

El director de 'Blade runner', 'Alien' i 'Gladiator' estrena el drama 'Todo el dinero del mundo', un film sobre el segrest de John Paul Getty III a Itàlia l´any 1973 i el paper que hi juga principalment la seva mare. Una de les curiositats de la pel·lícula és que Kevin Spacey n´havia de ser un dels actors, però Ridley Scott va decidir eliminar-lo per les acusacions d´assetjament sexual contra l´actor. El seu substitut: Christopher Plummer.

'En la sombra'

Des d'Alemanya arriba a la gran pantalla 'En la sombra', un film de Fatih Akin, protagonitzat per l'actriu Diane Kruger. Al film, la vida de Katja s'enfonsa quan el seu marit i el seu fill moren en un atemptat. La policia deté ràpidament uns sospitosos, dos joves relacionats amb el moviment neonazi, i ella es veu immersa en un complicat procés judicial. La Katja per damunt de tot vol que es faci justícia.

'Una familia feliz'

També des d'Alemanya s'estrena el film d'animació 'Una familia feliz' de Holger Tappe, que tracta sobre una família molt infeliç anomenada Wishbone. Per superar aquesta situació la mare, Emma, ha decidit organitzar una nit especial, en la qual tot va segons el que ha planejat fins que una bruixa els maleeix convertint-los en monstres. Els Wishbone hauran de demostrar que encara que siguin diferents poden convertir-se en una gran família feliç.

'Lady Bird'

'Lady Bird' escrita i dirigida per Greta Gerwig té un total de sis nominacions als Oscar. La pel·lícula gira al voltant d'una noia adolescent que es trasllada de ciutat en el seu últim any d'institut, lluny de la presència i la influència de la seva mare, i haurà de buscar el seu propi camí per créixer com a persona i com a dona. Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Lucas Hedges i Tracy Letts, en són alguns dels actors que hi apareixen.

'Yo, Tonya'

Tonya Harding (Margot Robbie) va dominar la pista de gel amb un estil de patinatge totalment únic, però també va dominar tots els titulars per una cosa completament diferent. 'Yo, Tonya' és un absurd, tràgic i hilarant retrat d'una dona situada al centre d'un dels grans escàndols de la història de l'esport.