Ja fa uns quants anys que Steven Soderbergh va posar George Clooney, Brat Pitt i Matt Damon a liderar una banda d´atracadors basada en "La cuadrilla de los once" i que va donar peu a una divertida trilogia que massa sovint se la redueix, injustament, a un simple passatemps. Ara els seus productors, entre ells el mateix Soderbergh, han impulsat la versió femenina de la banda, que com no podia ser d´altra manera també pretén fer l´atracament perfecte, en aquest cas durant un acte benèfic a Nova York.

La seva protagonista és Debbie Ocean, que, com el seu germà, es va cansar de formar part d´un sistema que sempre l´exclou i decideix reunir una banda d´especialistes per cometre l´assalt més important de la seva vida. Les vuit membres del grup assumeixen diferents rols: hi ha l´especialista en informàtica, la que té un do per a la disfressa, la que controla les relacions humanes i la que sap vulnerar qualsevol caixa forta. Però, per damunt de tot, la que les uneix és la voluntat de començar una nova vida en una societat patriarcal que insisteix a mirar-les com a comparses.

Dirigida per Gary Ross, autor de films tan desiguals com Pleasantville o Seabiscuit, Ocean´s 8 alterna el dibuix de les seves protagonistes amb unes escenes de suspens clàssic que no perden de vista el sentit de l´humor inherent a la saga. La pel·lícula treu molta punta d´un magnífic planter d´actrius que inclou Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter, Dakota Fanning i Sarah Paulson, en una de de les seves pauses entre sèrie i sèrie de Ryan Murphy. El repartiment de secundaris també és notable, i compta amb Richard Armitage, Elliott Gould (l´únic de la trilogia original que surt en aquest spin-off), James Corden i Griffin Dunne. Cal destacar els cameos d´estrelles que s´interpreten a elles mateixes, com Katie Holmes, Jaime King, Olivia Munn, Kim Kardashian West o les germanes Jenner.