Alguns actors no s'acontenten amb donar vida a un únic personatge en una pel·lícula i decideixen anar un pas més enllà interpretant a diversos personatges. Això passa moltes vegades en comèdies en què s'intenta generar rialles fàcils canviant de vestuari i maquillatge a un dels personatges. No obstant això, en pel·lícules més dramàtiques el fet de tenir diversos rols pot ser una autèntica prova de foc per als actors, que intenten donar el millor de si per ser el més camaleònics possible.

Cate Blanchett a 'Manifiesto'

L'oscaritzada actriu va donar tota una lliçó d'interpretació a 'Manifiesto', la cinta de l'alemany Julian Rosefeldt. En ella l'actriu dóna vida a ni més ni menys que a 13 personatges diferents, entre els quals es troben una presentadora de televisió, un rodamón o una professora. Blanchett exposa alguns dels manifests més emblemàtics i revolucionaris de l'art a través d'uns monòlegs desconcertants.

Eddie Murphy a 'Norbit'

Malgrat ser durament criticada pel seu humor vulgar o pels seus estereotips racials i de gènere, 'Norbit' va ser tot un èxit en taquilla. Gran part d'aquest èxit es va deure a Edddie Murphy, qui, igual que a 'Profesor chiflado', va tornar a tenir diversos papers en una mateixa pel·lícula. L'actor no només va interpretar al protagonista, sinó que a més va fer de la seva dona Rasputia i del Sr. Wong, un asiàtic amo de l'orfenat en el qual es va criar Norbit. La cinta va arribar a ser nominada a l'Oscar al millor maquillatge.

Hugo Weaving, 'El atlas de las nubes'

A 'El atlas de las nubes' són molts els actors que van haver de passar hores a maquillatge per donar vida a diversos personatges. Però sens dubte un dels més camaleònics va ser Hugo Weaving, qui va haver de donar vida a personatges tan dispars com el dimoni Viejo George o una infermera tirana anomenada Noakes.

Noomi Rapace a 'Siete hermanas'

L'actriu, que va saltar a la fama després d'interpretar la Lisbeth Salander a la saga Millenium, va donar vida a aquesta cinta a set germanes bessones molt diferents entre si que intenten sobreviure en un futur distòpic. En aquesta societat en què les famílies només poden tenir un únic fill, cadascuna de les set germanes només poden sortir de casa un dia a la setmana.

Mike Myers a 'Austin Powers'

Tot i que la trilogia d'Austin Powers no va rebre bones crítiques, ningú dubta que a dia d'avui segueix tenint un enorme seguici de fans. En ella Mike Myers va donar vida no només al protagonista que li dóna nom, sinó també a altres personatges tan icònics com són el Doctor Maligno, el Miembro de Oro i el Gordo Cabrón.

Edward Norton a 'Hojas de hierba'

L'intèrpret de 'American History X' interpreta a 'Hojas de hierba' a dos germans bessons que no poden ser més diferents entre si. Mentre que Bill Kincaid és un respectat professor universitari, el seu germà Brady es dedica a cultivar i vendre marihuana. Un dia Bill decideix ajudar el seu germà fent-se passar per ell, però aviat descobrirà que aquest pla és molt més complicat del que sembla.

Ralph Fiennes a 'Sunshine'

La pel·lícula d'István Szabó relata la vida de tres generacions dels Sonnenschein, una família jueva hongaresa, durant el segle XX. El nominat a l'Oscar Ralph Fiennes dóna vida a tres representants d'aquesta família que han de passar per èpoques i tragèdies com els camps de concentració o la Segona Guerra Mundial.

Peter Sellers a '¿Teléfono rojo?, volamos hacia Moscú'

Peter Sellers va ser un assidu en això d'interpretar a diversos personatges en una mateixa pel·lícula. En el cas del clàssic de Stanley Kubrick l'actor britànic va posar cara al capità Lionel Mandrake, al president Merkin Muffley i al Dr. Strangelove.

James McAvoy a 'Múltiple'

La interpretació de James McAvoy a la cinta de M. Night Shyamalan li va valer els elogis del públic i de la crítica. I és que, encara que no es tracti de personatges diferents, l'actor va donar vida a un personatge amb trastorn de personalitat múltiple i en el qual viuen 23 personalitats diferents. Encara que l'espectador només arriba a conèixer alguna d'elles, totes són úniques i molt diferents.

Michael J. Fox a 'Regreso al futuro II'

La que segurament sigui una de les millors trilogies de la història també té cabuda en aquesta llista. I és que poc es parla de Michael J. Fox i la seva genial interpretació de tres membres de la família McFly a 'Regreso al futuro II': Marty McFly, el seu fill Marty McFly Jr. i Marlene McFly.