L'agost passat, Warner va confirmar que Lana Wachowski treballava en una nova pel·lícula de Matrix. Una nova entrega que estarà de nou protagonitzada per Keanu Reeves com a Neo i Carrie-Anne Moss com a Trinity.

Ara, un dels guionistes de la saga ha anunciat que no és un, sinó dos, els films de la saga que estan en desenvolupament. "Hi ha dos projectes diferents de Matrix a Warner Bros", ha revelat el guionista Zack Penn a través del seu compte de Twitter. L'escriptor ja va anunciar, fins i tot abans de la confirmació oficial de Warner, que treballava en una expansió de l'univers Matrix.

Ara ha aclarit que es tractava d'un altre projecte diferent a la seqüela ara ja confirmada. "Un, el que he escrit jo, se situa en un moment anterior a la línia de temps de Matrix. Un altre, el que Lana Wachowski està dirigint, és una seqüela en la qual jo no treballo però que no puc esperar per veure", explica Penn.

La notícia no ha fet sinó augmentar l'enorme expectació ja existent al voltant de les noves produccions de Warner Bros. Tot i que és poc el que Penn sembla estar disposat a revelar sobre el seu nou treball, els fans de la saga de ciència ficció ja saben que la ampliació del complex univers Matrix vindrà en forma de preqüela i també de seqüela però no serà un reinici de la franquícia.