Angelina Jolie tornarà a les labors de direcció amb 'Unreasonable Behaviour', una pel·lícula sobre la vida del fotògraf britànic Don McCullin, un dels fotògrafs de guerra més aclamats del món.

"Em va atreure la seva combinació de valentia i humanitat, el seu compromís absolut per a presenciar la veritat de la guerra i l'empatia i respecte pels qui sofreixen les seves conseqüències", va assegurar Jolie en un comunicat difós aquest dijous per la premsa especialitzada en Hollywood.

McCullin, de 85 anys, un dels fotògrafs de conflicte més prestigiosos, va néixer a Londres i va començar com a assistent de fotografia fins que el seu treball com a corresponsal en el conflicte d'Irlanda del Nord i la guerra de Vietnam li van donar un reconeixement especial.

"Esperem fer una pel·lícula que sigui tan intransigent com la fotografia de Don, sobre les persones i els esdeveniments extraordinaris que va presenciar, i l'ascens i la caiguda d'una era única en el periodisme", va explicar Jolie.

En la seva faceta com a directora, Jolie té experiència en llargmetratges sobre conflictes contemporanis.

Va retratar un romanç en la guerra de Bòsnia amb 'En terra de sang i mel' (2011) i en 'Unbroken' (2015) va adaptar a la pantalla gran les memòries del corredor olímpic Louis Zamperini, capturat per l'Exèrcit japones durant la Segona Guerra Mundial.

En 'Se lo llevaron: recuerdos de una niña de Camboya' (2017) es va endinsar en el conflicte de Cambodja.

"Després d'haver vist l'última pel·lícula d'Angelina sobre Cambodja (i d'haver passat tant de temps allà durant la guerra), em va impressionar com va fer una representació tan poderosa i precisa del lloc en aquell moment", va dir el mateix McCullin.

"Sento que estic en mans segures, capaces i professionals amb ella", va afirmar l'històric fotògraf.

Tom Hardy i Dean Baker produiran la nova cinta mentre que Gregory Burke s'encarregarà de redactar el guió.