'Nieva en Benidorm', d'Isabel Coixet, serà una de les estrenes destacades la setmana. A la producció, estrenada al Festival de Valladolid, Peter Riordan encarna un home solitari obsessionat pels fenòmens meteorològics que es proposa visitar el seu germà a la ciutat valenciana. Un cop arriba a Benidorm, aquesta ha desaparegut i emprendre la seva cerca amb l'ajuda d'una policia obsessionada per Sylvia Plath. El nou film de Coixet coincideix amb més estrenes de directors catalans com 'La dona il·legal' de Ramon Térmens, 'Terra de telers' de Joan Frank Charansonnet i 'My Mexican Bretzel' de Núria Giménez.

Peter Riordan és el protagonista de la nova cinta d'Isabel Coixet, un home trist, solitari i maniàtic, que té una gran obsessió pels fenòmens meteorològics. Quan li donen la jubilació anticipada al banc de Manchester, on ha treballat tota la seva vida, decideix anar a visitar el seu germà, el Daniel, que viu a Benidorm. Quan arriba a la ciutat descobreix que el seu germà ha desaparegut i que era el propietari d'un club de 'burlesque' on hi treballa l'Alex, una dona misteriosa que crea un fort lligam amb ell. Els dos investigaran la desaparició del Daniel. Els ajudarà una policia que viu obsessionada per Sylvia Plath i la seva presència a Benidorm als anys 50.

Coixet explica que el protagonista és una persona que fa molts anys que no li passa res i que segurament sempre ha viscut protegit per la por que li passi alguna cosa. "Quan arriba a Benidorm és el moment en què comença a viure amb totes les alegries i els patiments. Viure i prendre riscos és molt maco, però també hi ha una part dolenta", admet. La pel·lícula, assegura, se centra en la part maca d'estimar, viure i passar-s'ho bé. Això, afegeix, "és una de les poques coses que reivindico. De fet, és la única cosa", assegura.

'Terra de telers'

'Terra de telers' de Joan Frank Charansonnet mostra a l'espectador seixanta anys en la història d'una família immigrant a Colònia de la mà de Julieta, una nena de sis anys, que ja de dona, repassarà la duresa de la Guerra Civil i la caiguda de la dictadura franquista.

'La dona il·legal'

El cineasta Ramon Térmens denuncia el paper del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) i la situació que hi viuen allí els immigrants a la pel·lícula 'La dona il·legal'. Al film, la vida d'un advocat d'immigració canvia quan la seva nova clienta apareix morta en circumstàncies sospitoses a l'interior d'un d'aquests centres. "Està bé dir que som un poble d'acollida, però després s'ha de demostrar, d'entrada hem d'evitar que el CIE existeixi, s'ha de tancar", diu Térmens en declaracions a l'ACN, qui remarcat que n'hi ha un a la Zona Franca. El film està protagonitzat per Daniel Faraldo, Isak Férrez i Yolanda Sey.

'My Mexican Bretzel'

Núria Giménez dirigeix aquesta producció, construïda com un fals documental i guardonada com a Millor Pel·lícula, Direcció i Guió al Festival de Gijón 2019. Es tracta del diari íntim d'una dona de classe acomodada i alhora un drama clàssic que travessa la història d'Europa i també el seu vessant més emocional i romàntic amb sentiments, amors, infidelitats i malalties. La protagonista, Vivan Barrett, apareix en filmacions casolanes del seu home, un ric industrial, realitzades entre els anys quaranta i seixanta del segle passat.

'Cielo de medianoche'

George Clooney protagonitza aquesta producció postapocalíptica on encarna un científic solitari a l'Àrtic que intenta contactar amb una nau espacial que vol tornar a la Terra. L'investigador vol impedir que els astronautes, entre els quals hi ha també l'actriu Felicity Jones, tornin a la Terra, que ha patit una misteriosa catàstrofe global. La pel·lícula s'estrenarà als cinemes aquest divendres, i el 23 de desembre a la plataforma Netflix.

'Otra vuelta de tuerca'

Aquest thriller sobrenatural de Floria Sigismondi és una adaptació del clàssic de Henry James 'The Turn of the Screw', on una jove institutriu és contractada per un home convertit en tutor dels seus nebots després de la mort dels seus pares. La jove aviat descobrirà que tota la família amaga alguns secrets i que les coses no són el que semblen.

'Para toda la vida'

En aquest drama de factoria nord-americana, els protagonistes Jenn Carter i Sol Chau estan enamorats i planegen el seu casament fins que a Sol li diagnostiquen un càncer terminal, el que farà impossible la celebració de la boda a l'estiu. Els amics i familiars de la parella enceten una carrera a contrarellotge per recaptar fons i aconseguir que es puguin casar abans, el que genera una onada de generositat que celebra el poder de l'amor.

'La lección de alemán'

Nominada a la Millor Banda sonora i Fotografia als Premis del Cinema Alemany, aquest drama ambientat als anys 40 viatja a una institució per educar nens problemàtics després de la Segona Guerra Mundial. El jove Siggi, que ha d'escriure un assaig sobre els plaers de les obligacions, només aconsegueix inspirar-se quan és tancat dins d'una cel·la i li venen els records de la infància, i el seu pare, policia, va rebre l'encàrrec de vigilar el pintor expressionista Ludwig Nansen.

'La primera Navidad'

La comèdia italiana 'La primera Navidad' proposa un viatge de dos mil anys en el temps per part d'un rector i un lladre d'obres d'art sagrades, que visiten la Palestina que va veure néixer Jesús. En un entorn desconegut durant el regnat d'Herodes dominat pels romans, els dos protagonistes viuen embolics, malentesos i algunes aventures nadalenques.

'Nuestros mejores años'

També de producció italiana, 'Nuestros mejores años' és un drama sobre l'amistat situat als anys vuitanta. La pel·lícula, de Gabriele Muccino, segueix la vida de quatre amics al llarg de quaranta anys: des dels vuitanta fins a l'actualitat, on l'espectador hi pot apreciar els canvis de la societat italiana i d'un món global. Interpreten els quatre amics Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart i Claudio Santamaria.

'El arte de volver'

Pedro Collantes dirigeix aquest drama protagonitzat per Macarena García, Nacho Sánchez, Ingrid García Jonsson, Mireia Oriol, Luka Peros i Celso Bugallo. Al film, una jove intèrpret torna a casa després de sis anys als Estats Units per concórrer a un casting que podria significar una nova línia en la seva trajectòria. Les primeres 24 hores de tornada a casa, la jove tindrà una sèrie de trobades i comiats que li constataran les voltes que dona la vida. La producció, estrenada al Festival de Venècia, proposa repensar el passat, el futur i el present.

'Rosalinda'

El director Ramón Luque proposa a la comèdia 'Rosalinda' l'assaig teatral d'un grup d'actors de l'obra 'As You Like It', de William Shakespeare, on s'expliquen els embolics d'una sèrie de personatges, exiliats en un bosc, a través de les seves històries d'amor, especialment la que uneix Rosalinda i Orlando. Ella és una dona activa que sap el que vol: l'amor del noble Orlando. Amb les seves cosines, la protagonista es disfressa d'home i viuran una sèrie d'aventures, en una presentació de diferents personatges shakespearians. Hi participen Olivia Baglivi, Elena Furiase, Diego Landaluce, Héctor González i Rut Santamaría, entre altres.

'Wendy'

Preestrenada al Festival de Sundance i premiada al Festival de Sitges, 'Wendy' es trasllada a una illa misteriosa on el temps i l'envelliment s'han aturat i la protagonista ha de lluitar per salvar la seva família, la seva llibertat i l'esperit alegre de la joventut. En aquesta missió la protagonista tindrà l'ajuda d'un inesperat company de viatge.

'Este amor es de otro planeta'

La comèdia romàntica 'Este amor es de otro planeta', de Daniel Diosdado, s'endinsa en la prematura relació d'amor d'un empresari i una artista. Ell li demana matrimoni i ella accepta a condició que la seva família el conegui i hi doni el vistiplau. La parella viatjarà a un petit poble ple de sorpreses i contratemps.

'Estándar'

Fernando González Gómez dirigeix aquesta comèdia que explica la història d'un jove amb síndrome d'Asperger que treballa com a encarregat de compres del supermercat d'un petit poble. Amb un dia a dia avorrit, la monotonia de la seva vida es veu alterada quan desapareix la filla del propietari del supermercat i amor platònic del jove. El protagonista, aficionat a l'ordre i a anotar-ho tot en un quadern, analitzarà els costums i les manies dels peculiars clients de l'establiment.

'Akira'

Aquesta pel·lícula d'animació japonesa, obra de Katsuhiro ?tomo, es reestrenarà en cinemes ambientada a la metròpoli de Neo-Tokyo, una gran ciutat situada sobre les ruïnes de l'antiga Tokyo, destruïda per una explosió mundial. Després d'una infància difícil, el protagonista, Tetsuo, es converteix en un conillet d'índies d'una màquina destinada a desenvolupar capacitats psíquiques. En creure's dotat d'un poder sobrehumà, decideix començar una guerra contra el món que l'oprimeix.