L'Acadèmia del Cinema Espanyol ha anunciat que la gala d'aquest any dels Goya serà híbrida, combinant el format telemàtic i el presencial. Els candidats es connectaran en streaming per evitar riscos per la covid-19, mentre que al Teatre SohoCaixabank de Màlaga -seu de la celebració- es farà un espectacle en directe sense públic amb actuacions musicals amb artistes com Vanesa Martín o Aitana, acompanyats d'una orquestra simfònica. Durant la cerimònia, que tindrà lloc el 6 de març, s'homenatjarà Luis García Berlanga, que donarà el tret de sortida de l'Any Berlanga. Antonio Banderas i Maria Casado exerciran de mestres de cerimònies.

Al teatre només s'hi espera la presència dels lliuradors de premis i els artistes que protagonitzaran les actuacions musicals, en un format inèdit en els 35 anys d'història del premi.

Els organitzadors treballen ja amb els mitjans tècnics per fer possible que els nominats es puguin connectar en directe amb la gala i veure la seva imatge quan s'anunciïn els guanyadors de cada categoria. També podran agrair i celebrar l'estatueta en directe, ha assegurat el president de l'Acadèmia, Mariano Barrosso.

"Seran uns Goya excepcionalment responsables i curosos", ha reblat. Els lliuradors i l'equip present a Màlaga se sotmetrà a proves PCR i seguint estrictes mesures de seguretat sanitària.

Casado ha reconegut que és la primera gala que es farà així, una màgia de les primeres vegades que espera saber traslladar. "Es veurà un espectacle de televisió i serà un reconeixement als que estan darrere i als que estan moltíssim més enrere, el públic", ha conclòs.

De la seva banda, Banderas ha precisat que cal saber trobar els "forats que ens deixa la realitat, però amb coratge i il·lusió". "A mi m'encantaria que la gala dels Goya fos el tret de sortida de la recuperació anímica de l'epidèmia", ha assegurat l'actor i també director en la roda de premsa de presentació d'aquest dimarts .