El cineasta Diego López-Fernández, coautor de "Herederos de la Bèstia" (2016) i director de "Jack Taylor, testigo del fantástico" (2018) i "La Dama del Fantaterror", ha començat el rodatge del documental "[REC] Terror sin pausa".

Sota la producció i distribució de Filmax, la saga "[REC]" va suposar un abans i un després en el gènere cinematogràfic del terror a Espanya. Després de la seva estrena en cinemes es va convertir en un èxit immediat de públic i crítica, va rebre nombrosos premis i va possibilitar el naixement d'una franquícia amb tres seqüeles i una versió nord-americana.

Jaume Balagueró i Paco Plaza van ser els directors d'una franquícia nascuda el 2007 i fins a aquell moment inèdita al cinema espanyol, en utilitzar el 'fals documental' en primera persona per narrar tota la pel·lícula i situar l'acció en una peculiar comunitat de veïns espanyola. La saga de terror "[REC]" va marcar també un punt d'inflexió en la trajectòria de Filmax com a productora de cinema espanyol amb una finestra al mercat internacional.

Quinze anys després, Diego López-Fernández retrata en un documental el naixement i impacte del primer lliurament, que va derivar en tot un fenomen cinematogràfic. Segons ha informat aquest dimarts Filmax, el director ha començat rodant a Barcelona, a l'emblemàtic edifici de la Rambla de Catalunya, on tenia lloc l'acció de la pel·lícula, i es perllongarà al llarg dels propers mesos.

A més dels seus directors, Jaume Balagueró i Paco Plaza, el documental farà un recorregut pels diferents àmbits de la producció, entrevistant als impulsors de la idea, el seu elenc principal, els professionals d'àrees com l'adreça d'art i l'adreça de fotografia i personalitats destacades com el director del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, Ángel Sala, certamen que va veure néixer el fenomen.

A "[REC] Terror sin pausa" intervindran a més de Balagueró i Plaza, Julio Fernández, Carlos Fernández i Carles Rojano (Filmax), Oriol Maymó (producció), Pablo Rosso (director de fotografia), David Ambit (efectes especials), i els protagonistes del film Manuela Velasco, Carlos Lasarte o Javier Botet.