Les postres són els plats estrella del Nadal. Encara que sempre que pensem en postres nadalenques ens imaginem els tradicionals torrons, massapans o polvorons, existixen multitud de receptes de rebosteria perfectes per aquestes dates tan assenyalades.

En les celebracions de Nadal és important cuidar tots els detalls i oferir plats típics d'aquestes dates i que suposen una dedicació especial que deixa clar que no es tracta d'un esmorzar o un sopar més.

A continuació et presentem unes elaborades postres que sorprendran segur als teus convidats.

Tronc de xocolata:

Ingredients per a 4 persones: 250 g de nous picades, 2 ous, 200 g de xocolata fondant, 1 llimona, 1,5 tasses de sucre, 1 vaset de nata líquida, sucre glas, mantega.

Així es prepara: Es prepara un motle allargat untant-ho molt bé amb mantega i es reserva. A part, en un bol gran es baten 250 grams de mantega i el sucre; després s'afegeixen les gemmes, el suc del llimona i les nous. Es barreja tot bé i s'incorporen finalment les clares batudes a punt de neu, removent amb cura perquè no baixin. La crema obtinguda s'aboca sobre el motle reservat i es fica al congelador perquè s'endureixi. Mentre, es posa en un bol la xocolata trossejada i es cuina al forn microones, connectat al 100% de potència, durant sis minuts. Quan s'hagi fos, s'agrega la nata i es barregen bé tots dos ingredients.

Una vegada endurida la massa al congelador, es desmotlla sobre una font de servir allargada. la millor manera de fer-ho és ficant el motle uns instants en aigua calenta Sobre el tronc s'estén la crema de xocolatA, es fan en ella uns solcs amb una forquilla i es cobreix amb una mica de sucre.

Gemmes de coco:

Ingredients per a 8 persones: 500 g de coco, 1 llimona, sucre.

Així es prepara: En un recipient posat sobre el foc es tira mig quilo de sucre, la pela de la llimona i una taceta d'aigua, i es deixa bullir fins aconseguir un almívar a punt de bri.

Aconseguit el punt, s'afegeix el coco, es bull durant un minut i es remou fins que estigui ben barrejat; a continuació es passa a una font i es deixa refredar.

Quan el preparat estiga fred, es fan formes de boletes que s'arrebossen amb sucre o coco rallat i es presenten en càpsules de paper arrissat.

Bavarois de taronja

Ingredients per a 4 persones: 1/4 litre de suc de taronja colat, 4 gemmes, 200 g de sucre, 3 fulles de cua de peix-gelatina-, 1/4 kg de nata muntada, mantega.

Així es prepara: La cua de peix es posa en remull en aigua temperada. Mentre, en un cassó es baten les gemmes amb el sucre fins que estiguen molt espumoses; després, s'afegeix el suc de taronja i es cou la mescla al bany maria, sense deixar de remoure; quan la crema s'enganxi a la cullera, es retira del foc, s'agrega la cua de peix ben escorreguda i es continua removent fins que es desfaci per complet; aleshores, es deixa refredar (sense que arribi a quallar) i s'incorpora la nata, barrejant-la ben.

El preparat s'aboca en un motle prèviament engreixat amb mantega i es manté a la nevera almenys durant tres hores perquè qualli. En el moment de servir es desmotlla procurant que no es trenqui i s'adorna amb nata i grillons de taronja.

Trufes

Ingredients per a 4 persones: 250 g de xocolata en pols, 250 g de xocolata rallat gruixut, 250 g de nata líquida, 100 g de sucre glas.

Així es prepara: En un recipient ampli es barreja la nata, una mica batuda, la xocolata en pols i el sucre, fins a obtindre una pasta homogènia.

En aquest punt, es prenen petites porcions de massa i es modelen unes boletes, que s'arrebossen en la xocolata rallada.

Finalment, es col·loquen en càpsules de paper arrissat, on han de reposar fins que estiguin ben dures abans de servir-les.

'Torrijas' amb ou i amb natilles

Ingredients per a 4 persones: 1 barra de pa, 2 cullerades de llet, 50 g de sucre, 2 ous, 1 cullerada de café soluble, essència de vainilla, oli.

Per a les natilles: 500 ml de llet, 1 pela de llimona, 80 g de sucre, 2 rovells d'ou, 15 g de maicena, 1 cullaradeta de mantega.

Així es prepara: El pa es talla en llesques. Mentre, en un cassó s'escalfa la llet amb el sucre i la vainilla; quan comenci a bullir, s'aparta del foc i es deixa temperar. Les llesques de pa es xopen en la llet vainillada, si el pa és dur és convenient deixar-les en remull durant 10 minuts; després, es passen per ou batut i es fregixen en una paella amb abundant oli calent; després, es treuen, es deixen escórrer sobre paper absorbent i es reserven a la calor.

El mig litre de llet es posa a bullir amb la pela de llimona, el sucre i la mantega. L'anís es barreja amb els rovells i la maicena, batent fins que es dissolga completament; aleshores, s'aparta la llet del foc, es retira la pela de llimó i s'aboca sobre la mescla de les gemmes; es bat tot junt i es posa a coure removent sense parar fins que espessisca; en eixe punt, s'aparta del foc i es deixa temperar.

Les llesques amb ou se servixen emplatades banyades amb les natilles.