Les verdures formen una part fonamental de la nostra dieta. La seva inclusió es pot dur a terme en la majoria dels plats dels menús diaris. Si no disposem de verdures fresques, sempre podem optar per aliments congelats. El procés de congelació quan encara estaven frescos permetrà la conservació de tots els seus nutrients. Per això, optar per verdures congelades per preparar els nostres plats pot convertir-se en una excel·lent opció.
Hummus de pèsols
Ingredients
- 500 grams de pèsol fi
- Suc de llimona
- Oli d'oliva, sal i all
Preparació
El primer pas és coure els pèsols uns 10 minuts. Després d'escórrer els pèsols i reservar l'aigua de la cocció, passem al triturat.
Amb una batedora en alta potència batrem els pèsols, un gra d'all pelat, el suc de llimona, oli, sal i l'aigua reservada de la cocció. El resultat serà exquisit.
Tempura de verdures
Ingredients
- Espàrrecs de marge
- Carxofa trossejada
- Bròquil
- Farina
- Oli d'oliva i sal
Preparació
Refreda les verdures amb aigua i gel. Prepara la farina amb una mica de sal.
Talla les verdures a daus i passa-les per la farina per, finalment, fregir-les en oli molt calent.
Pizza de verdures
Ingredients
- 250 grams de verdures rostides
- Tomàquet fregit
- Formatge ratllat
- Orenga i sal
Preparació
En primer lloc, saltarem les verdures rostides en una paella. Mentre realitzem aquest pas, anirem escalfant el forn a 200 graus i introduirem la base de la pizza perquè es vagi torrant.
Passats uns minuts cobrirem la base de la pizza amb tomàquet fregit i hi afegirem les verdures saltejades. Ho deixarem tot al forn 10 minuts. Passat aquest temps empolvorem la pizza amb el formatge ratllat. L'últim punt el donaran l'orenga i la sal.