Amb l'arribada del fred el que més ve de gust per menjar són els plats calents i de cullera. Per això, a la tardor arriben amb força les receptes de sopes i brous. Plats d'allò més nutritius, que t'ajudaran a fer front a la baixada de les temperatures.

Sopa d'all o sopa Castellana

Sopa d'all o sopa Castellana

Ingredients

- Aigua

- Quatre grans d'all

- Quatre ous

- Pa dur

- Sal i pebre

- Oli d'oliva

Preparació

En primer lloc, es pelen els alls i se saltejen amb una mica d'oli. Quan els alls estiguin daurats, s'afegeixen les llesques de pa dur al costat del pebre vermell dolç. També es podria utilitzar pebre vermell picant.

Després, s'afegeix l'aigua amb la sal i el pebre negre. Les quantitats d'aquests ingredients depenen del gust del consumidor. Amb tot això, trenquem els ous i els tirem a la sopa. Els deixem quallar durant 2 o 3 minuts.

Sopa de coliflor

Sopa de coliflor

Ingredients

- Un litre d'aigua

- Tomàquet

- Coliflor

- Patates

- Comí, julivert i sal

Preparació

Primer, es pelen els alls i se salten juntament el tomàquet, que haurà d'estar ratllat. Un cop llest es fa el sofregit, s'aboca l'aigua al costat de la coliflor i les patates tallades.

Finalment, s'afegeixen el comí i la sal i es deixa coure tot durant mitja hora aproximadament. Quan gairebé hagi passat el temps de cocció, es posa una mica de julivert.

Sopa de cereals

Sopa de cereals

Ingredients

- Arròs integral

- Llenties

- Porros

- Pastanagues

- All i farigola

- Tomàquet

- Oli d'oliva

- Sal i pebre

Preparació

Primer es sofregeix el porro amb oli d'oliva, s'afegeix la farigola, la pastanaga i l'all i es cuinen fins que estiguin llestos tots els ingredients.

Després, s'aboca l'aigua amb el tomàquet ratllat, l'arròs integral, els grans de blat i les llenties. És important que tots els ingredients es cuinin durant 35 minuts aproximadament.

Quan els grans estiguin tendres tindràs una sopa completa i rica en fibra.