El mètode ancestral és una altra manera d'elaborar vins escumosos de qualitat, diferent del mètode champenoise o tradicional. L'ancestral és molt antic, del segle XVI , es va descobrir per accident, però últimament es torna a utilitzar perquè és un procés més natural. S'aconsegueix quan el raïm, el xarel·lo en aquest cas, està a la recta final de la fermentació alcohòlica i s'embotella, perquè dins l'ampolla faci la presa d'escuma amb els mateixos sucres del raïm sense afegir-hi res, a diferència del mètode champenoise, que parteix d'un vi de les varietats de macabeo, parellada o xarel·lo, s'hi afegeix llevats més sucres i s'embotella perquè faci la segona fermentació a l'ampolla.

La gràcia del mètode ancestral és que les veremes són més madures ja que la qualitat del raïm és clau per tenir finesa i cremositat en l'escuma.

Blanca Ozcariz és viticultora, biòloga i enòloga, i té una formació especialitzada en agricultura ecològica i biodinàmica.

El seu celler, El Jardí dels Sentits, és on elaboren aquest Baby Bubble amb 18 mesos de criança.

És un escumós de bombolla fina i petita formant cordó i corona d'escuma. Aromes molt netes i afruitades, de raïm directe, nèctar d'acàcia, cítrics i préssecs.

En boca l'escuma ens acaricia el paladar i ens fa reviure els perfums de la verema. Pura essència vitícola.

DO:Penedès

Preu: de 14 a 18 euros