El celler de Capçanes és una cooperativa situada al poble de la DO Montsant, amb molts anys d’història. Remunta al 1933, quan cinc famílies que elaboraven vins a les seves masies van decidir unir forces i fundar un celler comú. Cinquanta anys més tard van decidir apostar per la qualitat , i van canviar l’elaboració de grans volums de vi a granel per una ampliació tecnològica amb l’aportació de vuitanta socis nous del poble. L’actualització i l’evolució ascendent del celler s’ha traduït en una important millora dels seus vins i ha contribuït a canviar el concepte respecte que les cooperatives elaboren vins de baixa qualitat.

El seu potencial es basa en la riquesa i diversitat de les seves finques, 250 hectàrees de vinyes de ceps que oscil·len d’entre 30 i 95 anys, en combinació amb diferents tipus de sòls de pissarra, calcaris, argiles i d’arena que localment anomenen de panal, ens ofereixen vins d’extremada qualitat, fàcils de beure i d’entendre gràcies a les seves arrels profundes, com el seu vi Kosher, que tant d’èxit i altes valoracions ha obtingut: Premi Vinari 2020 al millor vi de criança de Catalunya.

Costers del Gravet és un vi de finca, elaborat amb les varietats garnatxa, carinyena i cabernet sauvignon, envellit en dotze mesos de criança en botes de roure de torrat lleuger. És un vi amb una excel·lent relació qualitat-preu. Tot i ser un vi estructurat per aquesta presència del cabernet és harmoniós, gustós i saborós en boca, amb els seus matisos de fusta en forma d’espècies.

DO: Montsant

Preu: de 12 a 15 euros