INGREDIENTS

- Dos peus de porc

- Una orella de porc

- Un morro de porc

- Una botifarra crua

- Una botifarra blanca (uns 100 grams)

- Una ceba mitjana

- Un porro

- Farigola

- Dos clavells

- Pebre en gra

- Sal

- Dos dl de llard

- Dos ous

- 80 grams de sucre

- Un got de vi blanc

- Canyella en pols

- 40 grams de sucre

ELABORACIÓ

-Poseu a bullir en una olla amb aigua abundant els peus partits pel mig i pel llarg, ben rentats, així com el morro i l’orella, la ceba, el porro, clavells, pebre en gra i sal al gust, vigilant-ne la quantitat, si els peus, el morro... són salats.

-Un cop tot cuit, separeu-ho del foc, escorreu-ho i talleu-ho a bocins més o menys regulars.

-En una paella amb una mica de llard salteu aquests menuts. Retireu-los i reserveu-los, i a la mateixa paella sofregiu la botifarra crua feta a trossos de la grandària dels menuts.

-Un cop quasi rossa, afegiu-hi la botifarra blanca, tallada de forma semblant.

-Doneu-hi unes voltes, escorreu el greix i afegiu-hi el vi blanc i els menuts saltats, tot deixant reduir el vi.

-Tireu tot el contingut en una cassola de terrissa. Bateu els ous i barregeu-los amb la sal. Empolseu-ho amb sucre i canyella.

-Fiqueu la cassola al forn, espereu que els ous estiguin quallats i traieu-la. Empolseu amb més sucre i cremeu-lo amb una planxa fins que la superfície quedi daurada.

NOTES

-Aquesta cassola es feia antigament per Carnaval. Podeu prescindir del sucre.