INGREDIENTS
- Dos peus de porc
- Una orella de porc
- Un morro de porc
- Una botifarra crua
- Una botifarra blanca (uns 100 grams)
- Una ceba mitjana
- Un porro
- Farigola
- Dos clavells
- Pebre en gra
- Sal
- Dos dl de llard
- Dos ous
- 80 grams de sucre
- Un got de vi blanc
- Canyella en pols
- 40 grams de sucre
ELABORACIÓ
-Poseu a bullir en una olla amb aigua abundant els peus partits pel mig i pel llarg, ben rentats, així com el morro i l’orella, la ceba, el porro, clavells, pebre en gra i sal al gust, vigilant-ne la quantitat, si els peus, el morro... són salats.
-Un cop tot cuit, separeu-ho del foc, escorreu-ho i talleu-ho a bocins més o menys regulars.
-En una paella amb una mica de llard salteu aquests menuts. Retireu-los i reserveu-los, i a la mateixa paella sofregiu la botifarra crua feta a trossos de la grandària dels menuts.
-Un cop quasi rossa, afegiu-hi la botifarra blanca, tallada de forma semblant.
-Doneu-hi unes voltes, escorreu el greix i afegiu-hi el vi blanc i els menuts saltats, tot deixant reduir el vi.
-Tireu tot el contingut en una cassola de terrissa. Bateu els ous i barregeu-los amb la sal. Empolseu-ho amb sucre i canyella.
-Fiqueu la cassola al forn, espereu que els ous estiguin quallats i traieu-la. Empolseu amb més sucre i cremeu-lo amb una planxa fins que la superfície quedi daurada.
NOTES
-Aquesta cassola es feia antigament per Carnaval. Podeu prescindir del sucre.