Fer el vermut és una tradició que ha recuperat bars antics i vells costums: la de reunir pares, avis i fills per passar una bona estona. El vermut ara està en una època daurada gràcies a gent jove que ha decidit sortir els caps de setmana a compartir una estona en cellers que han apostat per recuperar aquest cerimonial. Tot i que sembli el contrari, la tradició de fer el vermut no ha desaparegut mai.

El vermut Murcarols té més de 90 anys d’història al Berguedà, quan l’avi Josep, a l’escola, va coincidir amb un mestre herborista que li va ensenyar a recol·lectar i combinar diferents espècies d’herbes. Als 24 anys, fent de pastor, aprofitava per recol·lectar una gran varietat d’herbes aromàtiques i remeires i va començar a preparar infusions amb vi. D’aquí neix el vi de pastor que, amb el temps, va anar perfeccionant la fórmula fins aconseguir el vermut, que es comercialitza al carrer dels Porxos de la Pobla de Lillet. El vermut Murcarols d’avui segueix la fórmula de l’avi Josep, creat amb una base de vi blanc d’alta qualitat i una combinació de 70 o 80 herbes aromàtiques naturals, ens assegura el seu net Josep, ja que molts vermuts estan elaborats amb essències, després reposa en botes per acabar d’afinar.

Considerat el millor vermut del món pels seus èxits aconseguits, té un color caoba fosc amb una bona diversitat d’aromes balsàmiques del Berguedà de diferents espècies, com regalèssia i clau. Entrada en boca melosa, toc dolç equilibrat amb l’amarg.

Preu: de 10 a 12 euros