Hi ha pandèmia, sí. Hi ha restriccions, també. Però els restaurants no paren. Alguns són nous, d'altres es renoven. I nosaltres hem anat a aquests cinc en els últims dies. Cinc bons restaurants als quals hauries d'anar abans que acabi el mes.Mont Bar

Iván Castro ha incorporat els cuiners Fran Agudo i Jaume Marambio, al seu petit espai per portar-lo més lluny. Aquests són alguns dels plats que hi podeu trobar: beina d'alga còdium amb mantega de 'kimchi', flor de remolatxa amb blinis, caviar i anguila, flor de carxofa, cruixent de pasta fil·lo farcit de crema de 'dashi' i amb escopinyes a sobre, fulla de 'sisho' en tempura i eriçó...

Chickoa

El xef de Chikoa ha ideat la carta d'aquest restaurant de Sant Antoni que rosteix pollastre de granja de l'Empordà prèviament macerat durant 24 hores amb una barreja de 15 herbes fresques i vins amontillats. La carta és breu però imbatible. Es pot menjar al seu ampli local, emportar-t'ho a casa o demanar-ho a domicili.

Benzina

El xef italià Nicola Valle i l'anglomarroquí Badr Bennis s'atreveixen a fer un tomb a preparacions tradicionals d'Itàlia. Exemple saborosíssim: els 'linguine aglio, olio' i 'peperoncino', llamàntol, alvocat i oli de cardamom. A més, les begudes tenen nom de bandes o artistes clàssics del rock.

Besta

Pau Arenós escriu convençut que Besta, al carrer d'Aribau de Barcelona, on fins fa uns mesos hi havia Sergi de Meià, serà una de les grans obertures de l'any 2021, i això que som al març. Es tracta d'un projecte de Manu Núñez i Carles Ramo, que s'han associat per unir l'Atlàntic i el Mediterrani en una carta canviant com les onades que venen i van.

Perfecto

L'arròs i el peix a la brasa són dos valors segurs per a aquests temps d'incertesa pandèmica. Doncs aquesta és la proposta gastronòmica de Perfecto, el restaurant que s'ubica al local on hi havia Mextizo, al carrer de la Diputació de Barcelona, entre Balmes i Rambla de Catalunya. L'assessora Òscar Manresa, també ha ideat propostes «per a barcelonins» com ara tàrtars, guisats i platets per compartir.