INGREDIENTS

  •  12 gambes vermelles
  • 400 g arròs
  • 8 fils de safrà
  • 1 l. Fumet de peix
  • 150 g romesco
  • 40 g mantega

Romesco:

  • 2 nyores
  • 2 tomàquets madurs
  • 4 grans d’all
  • 1 llesca pa fregit
  • 12 ametlles torrades
  • 12 avellanes torrades
  • 1 cull. Vinagre
  • oli d’oliva
  • sal

ELABORACIÓ

  • Posem les nyores en remull. Quan s’hagin estovat, traiem la polpa.
  • Escalivem els tomàquets madurs, traiem les llavors i reservem la polpa dels tomàquets.
  • Fregim els grans d’all i la llesca de pa.
  • Triturem les ametlles, avellanes, nyores, polpa dels tomàquets, grans d’all, llesca de pa, vinagre, oli i granets de sal. Això es pot fer amb el Pimer o la Thermomix. Reservar aquest romesco.
  • En una cassola, fregim les gambes a foc viu per què quedin un xic crues per dintre, retirem els caps i deixem les cues.
  • Treure el suc dels caps i reservar.
  • En la mateixa cassola, afegim 40 g mantega i sofregim l’arròs. Incorporem els fils de safrà i sofregim durant 1 minut.
  • A continuació incorporem el fumet de peix i enfornem durant 15 minuts a 180º. Després afegim el suc del caps de les gambes i el romesco desfet amb una mica d’oli i aigua. Deixem coure 1 minut més i servim immediatament.
  • Es serveix en plat fondo i a sobre les cues de les gambes.