INGREDIENTS

  •  Raviolis frescos amb ou, plans (sense farcir).
  •  Una botifarra crua.
  •  Marduix.
  •  Formatge parmesà.
  •  Aigua.
  •  Sal.

ELABORACIÓ

  • Traieu el budell de la botifarra i barregeu-hi el marduix. Farciu els raviolis, deixant-los força plens.
  • Poseu una olla al foc amb abundant aigua i un pols de sal, i feu-hi bullir, a foc ben baix, els raviolis, uns quatre o cinc minuts.
  • Escorreu-los. Serviu-los tot seguit amb un ratllador de formatge i formatge, que hi ratllareu al damunt.

NOTES

  • Podeu millorar el plat emprant porc rostit o sobres de rostit de vedella, porc, pollastre, fetges, menuts, etc., així com mortadel·la, pernil o salame.
  • Tant els raviolis com els agnolotti casolans solen portar sempre una «herba»: borratja, escarola, bleda, espinac, que es fa bullir uns cinc minuts, s’escorre molt bé i s’afegeix al farcit, que, tradicionalment, es pica amb la mitja lluna i després al morter; s’ hi poden afegir 2 o 3 ous frescos, pa ratllat, formatge ratllat, ricotta o mascarpone, nou moscada i, fins i tot, all o farigola o bé orenga.