INGREDIENTS
- 4 ous.
- 125 grams de sucre.
- 125 grams de farina.
- Ratlladura de mitja llimona.
- Melmelada d’albercoc. Per a la Sara:
- 100 grams de sucre.
- 25 grams d’aigua.
- 2 rovells d’ou.
- 125 grams de mantega.
Almívar:
- El suc de mitja llimona.
- 100 grams de sucre.
- 100 grams d’aigua.Decoració:
- Ametlles filetejades.
- Sucre glaç.
- Cireres confitades, etc.
ELABORACIÓ
- El pa de pessic és millor preparar-lo el dia abans.
- Es preescalfa el forn a 180ºC.
- En un bol, bateu els quatre ous juntament amb el sucre, fins que quedi una massa blanquinosa i escumosa.
- A continuació hi afegiu a poc a poc la farina passada pel sedàs, i la ratlladura de llimona, tot barrejant-ho amb cura per tal que no es desmuntin els ous.
- S’aboca en un motlle untat amb mantega (de 20 cm. de diàmetre).
- Es cou al forn a 180ºC durant uns 30 minuts (fins que l’escuradents punxat surti net).
- Per a la Sara, es bull l’aigua juntament amb el sucre durant 3 o 4 minuts, fins aconseguir la textura d’un xarop espès.
- S’aboca el xarop sobre els dos rovells tot formant un rajolí ben fi i sense deixar de batre amb les varilles elèctriques fins que el xarop es refredi.
- Hi incorporeu la mantega -que haureu tret de la nevera una mitja hora abans- i es bat fins que quedi una barreja homogènia.
- Per a l’almívar, extraieu el suc de mitja llimona i afegiu-lo a l’aigua.
- S’hi barreja el sucre, es porta al foc, i es deixa bullir uns minuts.
- Per al muntatge, es divideix el pa de pessic en tres capes del mateix gruix.
- Es xopa cada capa de pa de pessic amb un xic de l’almívar.
- A continuació, s’hi escampa una mica de melmelada d’albercoc (passada per un tamís) al damunt, excepte la capa del damunt, que es recobreix amb la Sara.
- Recobriu tot el pastís de Sara,inclosos els laterals, i s’allisa bé amb una espàtula.
- S’enganxa l’ametlla filetejada fins que quedi tot ben recobert.
- S’empolsima amb una mica de sucre glaç i es decora al gust.