INGREDIENTS

  •  4 ous.
  • 125 grams de sucre.
  • 125 grams de farina.
  •  Ratlladura de mitja llimona.
  • Melmelada d’albercoc. Per a la Sara:
  • 100 grams de sucre.
  • 25 grams d’aigua.
  • 2 rovells d’ou.
  • 125 grams de mantega.

Almívar:

  • El suc de mitja llimona.
  • 100 grams de sucre.
  • 100 grams d’aigua.Decoració:
  • Ametlles filetejades.
  • Sucre glaç.
  • Cireres confitades, etc.

ELABORACIÓ

  • El pa de pessic és millor preparar-lo el dia abans.
  •  Es preescalfa el forn a 180ºC.
  • En un bol, bateu els quatre ous juntament amb el sucre, fins que quedi una massa blanquinosa i escumosa.
  • A continuació hi afegiu a poc a poc la farina passada pel sedàs, i la ratlladura de llimona, tot barrejant-ho amb cura per tal que no es desmuntin els ous.
  • S’aboca en un motlle untat amb mantega (de 20 cm. de diàmetre).
  •  Es cou al forn a 180ºC durant uns 30 minuts (fins que l’escuradents punxat surti net).
  • Per a la Sara, es bull l’aigua juntament amb el sucre durant 3 o 4 minuts, fins aconseguir la textura d’un xarop espès.
  •  S’aboca el xarop sobre els dos rovells tot formant un rajolí ben fi i sense deixar de batre amb les varilles elèctriques fins que el xarop es refredi.
  • Hi incorporeu la mantega -que haureu tret de la nevera una mitja hora abans- i es bat fins que quedi una barreja homogènia.
  • Per a l’almívar, extraieu el suc de mitja llimona i afegiu-lo a l’aigua.
  • S’hi barreja el sucre, es porta al foc, i es deixa bullir uns minuts.
  • Per al muntatge, es divideix el pa de pessic en tres capes del mateix gruix.
  •  Es xopa cada capa de pa de pessic amb un xic de l’almívar.
  •  A continuació, s’hi escampa una mica de melmelada d’albercoc (passada per un tamís) al damunt, excepte la capa del damunt, que es recobreix amb la Sara.
  • Recobriu tot el pastís de Sara,inclosos els laterals, i s’allisa bé amb una espàtula.
  •  S’enganxa l’ametlla filetejada fins que quedi tot ben recobert.
  • S’empolsima amb una mica de sucre glaç i es decora al gust.