INGREDIENTS

  •  Un quilo i 200 grams de rap de la part del centre.
  • Una ceba mitjana.
  • Oli.
  • Una cullerada generosa de pebre vermell.
  • Llorer.
  • Farigola.
  • Sal.

ELABORACIÓ

  • Escolliu la part del mig del rap, traieu-li l’espina i les pells inservibles i torneu-lo a la forma original, lligant-lo amb un fil. Unteu-lo bé amb oli i empolseu-lo amb pebre vermell.
  • Col·loqueu-lo en una plata d’anar al forn amb una base de ceba tallada a tires fines, la farigola, el llorer i una mica més d’oli. Deixeu-ho coure a forn moderat, prèviament engegat (160º), durant uns 15 o 20 minuts.
  • Un cop sigui cuit el traieu, el deixeu refredar i li traieu el cordill. Tot seguit tallleu-lo a rodanxes fines.

NOTES

  • Feu servir pebre vermell fresc, de bona qualitat; recomano fer-ne servir de Múrcia –o el mallorquí Tap de Cortí– i no de la Vera, d’un gust fumat.