Els bunyols de fruita (carabassa, poma, figues, pinya, cireres, flors de carbassera, borratges, fulles de llimoner, i fins plàtan etc.) són tradicionals. També es poden fer amb d’altres fruites. Són bastant populars a França i al Regne Unit, on se solen vendre a les botigues de «fish and chips».     

INGREDIENTS

  • Pomes (millor reinetes)
  • Rom
  • Sucre al gust
  • Aigua
  • Una llimona
  • 200 grams de farina
  • Un quart de litre de llet
  • Dos ous
  • Un pols de sal

ELABORACIÓ

  • Peleu les pomes, traieu-ne el cor i talleu-les a rodelles. Poseu-les en un recipient amb sucre i cobertes amb rom, sucre, pela de llimona i un xic d’aigua, fent-les macerar durant unes dues hores aproximadament.
  • Feu una pasta amb la farina, la llet, el pols de sal i els rovells. Bateu les clares a punt de neu i incorporeu-les a la pasta en l’últim moment.
  • Arrebosseu els talls de poma i fregiu-los en oli calent. Empolseu els bunyols amb sucre.

NOTES

  • Si voleu que la pasta s’estufi més, hi podeu afegir llevat Royal.
  • Podeu aromatitzar la poma amb canyella, o afegir-hi a sobre crema catalana, coberta amb sucre i cremada; aquesta combinació és excel·lent. 
  • Aquests bunyols, amb les pomes tallades a quarts i ben macerades, també es poden fer, a l’estil menorquí, passant-les només per farina.