Els bunyols de fruita (carabassa, poma, figues, pinya, cireres, flors de carbassera, borratges, fulles de llimoner, i fins plàtan etc.) són tradicionals. També es poden fer amb d’altres fruites. Són bastant populars a França i al Regne Unit, on se solen vendre a les botigues de «fish and chips».
INGREDIENTS
- Pomes (millor reinetes)
- Rom
- Sucre al gust
- Aigua
- Una llimona
- 200 grams de farina
- Un quart de litre de llet
- Dos ous
- Un pols de sal
ELABORACIÓ
- Peleu les pomes, traieu-ne el cor i talleu-les a rodelles. Poseu-les en un recipient amb sucre i cobertes amb rom, sucre, pela de llimona i un xic d’aigua, fent-les macerar durant unes dues hores aproximadament.
- Feu una pasta amb la farina, la llet, el pols de sal i els rovells. Bateu les clares a punt de neu i incorporeu-les a la pasta en l’últim moment.
- Arrebosseu els talls de poma i fregiu-los en oli calent. Empolseu els bunyols amb sucre.
NOTES
- Si voleu que la pasta s’estufi més, hi podeu afegir llevat Royal.
- Podeu aromatitzar la poma amb canyella, o afegir-hi a sobre crema catalana, coberta amb sucre i cremada; aquesta combinació és excel·lent.
- Aquests bunyols, amb les pomes tallades a quarts i ben macerades, també es poden fer, a l’estil menorquí, passant-les només per farina.