Recepta de cargols dolços i coents procedent de les comarques tarragonines, que trobem a la Ruta del Cister.

INGREDIENTS

  • Un quilo i tres quarts de cargols 
  • Herbes aromàtiques
  • Una ceba grossa
  • Dos tomàquets grossos
  • Una cullerada de farina
  • Una cullerada de sucre
  • Sal 
  • Pebre

ELABORACIÓ

Teniu els cargols dejunats durant uns 15 dies. Renteu-los tres vegades amb aigua, vinagre i sal. Feu-los bullir amb aigua i sal abundant i, si voleu, herbes aromàtiques -menta, farigola, pebre, etc-. Abans es bullien durant dues hores, però es pot reduir el temps. Escorreu-los i guardeu una mica de suc. 

En una cassola amb un fons d’oli feu un sofregit amb ceba i tomàquet. Afegiu-hi els cargols, ja nets i bullits. Remeneu-los i afegiu-hi una cullerada de farina i una de sucre, i un bon pols de pebre.

NOTES

Hi podeu afegir una bona picada feta amb avellanes, ametlles, borregos o una llesqueta de pa fregit o torrat, així com xocolata a la pedra, un pebrot de romesco i un bitxo, prèviament escaldats. O bé afegiu alls i pebrot al sofregit. Tireu-ho als cargols, feu-hi uns tombs i afegiu-hi una copeta d’aiguardent, brandi o vi ranci. En servir-los, hi podeu empolsar més pebre, o afegir mig bitxo al sofregit.