INGREDIENTS

  •  6 albergínies rodones o llargues.
  • 240 grams de formatge tendre manxec (d’ovella).
  • 3 gotets de vi blanc.
  • 6 cullerades d’oli d’oliva verge extra.
  • Sal.

ELABORACIÓ

  • Es parteixen les albergínies sense pelar pel llarg en dos trossos. Per la part de la polpa es fan diverses incisions creuades i se’ls dóna el punt de sal, deixant-les reposar una mitja hora en una colador, a fi que treguin la verinada. Renteu-les sota l’aixeta i eixugueu-les amb paper de cuina.
  • Col·loqueu-les en una safata per anar al forn amb els talls cap amunt, es ruixen d’oli i es fiquen al forn, regant-les sovint amb el seu propi suc. Aproximadament a la meitat de la cocció hi tirareu el vi blanc. El forn a uns 200 º, prèviament escalfat, una mitja hora o més.
  • Quan les albergínies estiguin fetes i daurades s’haurà enfonsat la part carnosa de la polpa. Aquesta cavitat la farciu amb trossos de formatge tendre ben aixafats i torneu a ficar la safata al forn fins que el formatge es fongui. Ho servirem tot seguit.

NOTES

  • Altres receptes d’ albergínies amb formatge -que pot ser de cabra, havarti, caciocavallo, parmesà, etc.-, inclouen salsa de tomàquet, alls o alguna herba com orenga, alfàbrega,etc.