L’agulla és un peix poc emprat en la nostra cuina, tot i que es troba sovint a les peixateries. Fregit, això no obstant, és molt agradable i, des del punt de vista dietètic, molt convenient.
INGREDIENTS
- Un kilo d’agulles (aproximadament).
- 2 o 3 ous.
- Farina (uns 100 grams).
- Sal.
- 4 grans d’all.
- Una llimona.
ELABORACIÓ
- Barregeu el suc de llimona amb l’all trinxat i sal.
- Amb aquesta barreja refregueu bé l’interior de les agulles, prèviament esmocades, netes, escapçades i desespinades. Amb la mateixa barreja, feu macerar el peix durant una mitja hora, en un lloc fresc.
- Eixugueu bé els peixos i passeu-los per farina i, a continuació, per l’ou batut. Tot seguit els fregiu en oli abundant i roent.
- Deixeu els peixos sobre una escorredora o un paper absorbent i serviu-los tot seguit, amb rodelles de llimona.
NOTES
- Amb aquest peix hi és excel·lent una guarnició d’amanida verda o bé d’arròs blanc.
- Podeu substituir –però sense el mateix resultat gustatiu– l’all fresc per all en pols.