L’agulla és un peix poc emprat en la nostra cuina, tot i que es troba sovint a les peixateries. Fregit, això no obstant, és molt agradable i, des del punt de vista dietètic, molt convenient.    

INGREDIENTS

  •  Un kilo d’agulles (aproximadament).
  • 2 o 3 ous.
  • Farina (uns 100 grams).
  • Sal.
  • 4 grans d’all.
  • Una llimona.

ELABORACIÓ

  • Barregeu el suc de llimona amb l’all trinxat i sal.
  •  Amb aquesta barreja refregueu bé l’interior de les agulles, prèviament esmocades, netes, escapçades i desespinades. Amb la mateixa barreja, feu macerar el peix durant una mitja hora, en un lloc fresc.
  • Eixugueu bé els peixos i passeu-los per farina i, a continuació, per l’ou batut. Tot seguit els fregiu en oli abundant i roent.
  • Deixeu els peixos sobre una escorredora o un paper absorbent i serviu-los tot seguit, amb rodelles de llimona.

NOTES

  • Amb aquest peix hi és excel·lent una guarnició d’amanida verda o bé d’arròs blanc.
  • Podeu substituir –però sense el mateix resultat gustatiu– l’all fresc per all en pols.