És un vi fruit de l’associació de dues grans firmes del món del vi: Vega Sicília i Baron Rothschild amb seu oficial a La Rioja amb celler propi, en unes noves i modernes instal·lacions on impera la innovació, la tecnologia i l’enociència. 

Macán Clásico és un vi monovarietal de tempranillo 100% de vinyes velles de 30 a 90 anys, que des de fa molts anys, cuiden i fan treballs de selecció. Son 98 hectàrees situades en una zona molt privilegiada a la vessant de la Sierra Cantabria entre els municipis de San Vicente de la Sonsierra i Labastida. El vi després de la fermentació alcohòlica fa una criança en bótes de fusta francesa de gra fi i extrafí durant 15 mesos, després resta 18 mesos més en ampolla. La firma va coincidir en el desig de mantenir una tradició bordelesa a l’hora d’elaborar aquest vi. La verema 2017 va ser especialment difícil, això va fer, forçar treballs excepcionals en les extraccions i les premses. 

Macan 17 és l’expressió més pura de tempranillo de La Rioja, amb un perfil càlid i amb molta harmonia. El celler elabora un vi superior el Macán un vi més profund, que conviuen junts en tot moment i són tractats igual fins al tast final de classificació però personalment tastat els dos, la diferència de preu no queda prou justificada.

Macàn Clasico 17 és un vi aristocràtic d’una extremada qualitat, elegant, altiu i estilitzat. Notes de fruita madura, móres, flors seques, espècies, tabac, herbes i fulles. En boca és amable i envellutat on es combina sàviament la fruita i la fusta.

DO: Rioja

Preu: de 35 a 42 euros