INGREDIENTS
- Farcit:
- 1 espatlla de be d’1kg desossada
- Ossos del be desossat
- 60 g foie
- Molla de pa remullada en llet + 1cull. llet
- Oporto
- 100 g carn
- 1 poma petita
- Picada:
- ½ gra d’all
- 8 ametlles torrades
- 1 carquinyoli
- 4 grans d’all sencers
- 2 cebes laminades
- 1 pastanaga laminada
- 1 porro laminat400 g mongetes cuites
- 1 llimona
- 3 pomes golden
- 1 cullerada de tomàquet concentrat
- 125 cc vi blanc
- 275 cc brou fluix
- 2 ramets (farigola, julivert, llorer i timó)
ELABORACIÓ
- Trinxem 100 g carn de be i ho barregem amb julivert trinxat i molla de pa.
- Assaonem i farcim l’espatlla amb el trinxat, poma, foie. Cosim i salpebrem per fora.
- Posem una cassola al foc amb oli i una mica de mantega i saltegem el farcit a foc viu junt amb els ossos. Quan tingui bon color, afegim les verdures i els ramets i ho introduïm al forn 15 minuts a 200 graus.
- Desengreixem, incorporem el tomàquet, el vi, i baixem la temperatura del forn a 180 graus durant 45-50 minuts.
- Deixem reposar la carn en el mateix recipient durant 15 minuts idesprés la posem en una safata. Colem el suc, afegim el brou i la picada i ho deixem coure uns minuts.
- Pelem les pomes, les freguem amb llimona i les trossegem. Les disposem en una safata untada amb mantega, per sobre pebre, suc de llimona i sucre llustre. Les coem al forn fins que s’hagin caramelitzat.
- Tallem la carn i la disposem en una safata, la reguem amb el suc i la decorem pel voltant amb la poma i les mongetes saltejades. Servim molt calent.
- El temps de cocció del be és d’una hora per kg.