INGREDIENTS

  • Farcit:
  • 1 espatlla de be d’1kg desossada
  • Ossos del be desossat
  • 60 g foie
  • Molla de pa remullada en llet + 1cull. llet
  •  Oporto
  • 100 g carn
  • 1 poma petita
  • Picada:
  • ½ gra d’all
  • 8 ametlles torrades
  • 1 carquinyoli
  • 4 grans d’all sencers
  • 2 cebes laminades
  • 1 pastanaga laminada
  • 1 porro laminat400 g mongetes cuites
  • 1 llimona
  • 3 pomes golden
  • 1 cullerada de tomàquet concentrat
  • 125 cc vi blanc
  • 275 cc brou fluix
  • 2 ramets (farigola, julivert, llorer i timó)

ELABORACIÓ

  • Trinxem 100 g carn de be i ho barregem amb julivert trinxat i molla de pa.
  • Assaonem i farcim l’espatlla amb el trinxat, poma, foie. Cosim i salpebrem per fora.
  • Posem una cassola al foc amb oli i una mica de mantega i saltegem el farcit a foc viu junt amb els ossos. Quan tingui bon color, afegim les verdures i els ramets i ho introduïm al forn 15 minuts a 200 graus.
  • Desengreixem, incorporem el tomàquet, el vi, i baixem la temperatura del forn a 180 graus durant 45-50 minuts.
  • Deixem reposar la carn en el mateix recipient durant 15 minuts idesprés la posem en una safata. Colem el suc, afegim el brou i la picada i ho deixem coure uns minuts.
  • Pelem les pomes, les freguem amb llimona i les trossegem. Les disposem en una safata untada amb mantega, per sobre pebre, suc de llimona i sucre llustre. Les coem al forn fins que s’hagin caramelitzat. 
  • Tallem la carn i la disposem en una safata, la reguem amb el suc i la decorem pel voltant amb la poma i les mongetes saltejades. Servim molt calent.  
  • El temps de cocció del be és d’una hora per kg.