La recepta que presentem avui és per fer la massa per elaborar les típiques galetes de Nadal o d'aniversari.

La seva elaboració és molt senzilla i tan sols necessitem cinc ingredients. Són els següents (per fer unes 20 unitats):

  • 250 g de farina
  • 125 g de mantega
  • 125 g de sucre
  • 1 ou
  • 1 llimona
  • opcional: essència de vainilla

Elaboració:

En un bol, barregem la mantega (que ha d'estar a temperatura ambient) amb el sucre fins que els dos ingredients estiguin ben integrats. Després afegim l'ou i la ratlladura de la llimona i continuem barrejant. Finalment, incorporarem la farina a poc a poc.

Quan hàgim obtingut una massa ben homogènia, l'emboliquem en un film de plàstic i fiquem en la nevera durant almenys 1 hora.

Transcorregut aquest temps, estenem la massa amb l'ajuda d'un corró sobre un paper de forn.

Tallem les nostres galetes amb la forma desitjada i portem al forn uns 12 minuts a una temperatura d'uns 180 graus.

Quan estiguin daurades, retirem i deixem refredar.

Finalment, un cop fredes, decorarem al gust amb glassa, llapis de colorants alimentaris o bé, simplement empolvorar amb sucre glaç per sobre.