La televisiva Ketty Fresneda, finalista de ‘MasterChef 6’, juga amb el ‘risotto’ per fer un plat de temporada amb el foie-gras, un producte del qual Espanya és el quart productor europeu (Castella i Lleó, Navarra, País Basc, Catalunya i Aragó en són els principals elaboradors) i el segon consumidor del continent.

La xef proposa aquesta recepta fàcil per alegrar els paladars més exigents.

Ingredients

  • 4 vasos d’arròs
  • 12 vasos de caldo de verdures
  • 4 brins de safrà
  • 1 vas de vi blanc
  • 300 g de foie-gras fresc
  • 40 g làmines de formatge parmesà
  • 300 g de bolets xiitake
  • 1 cullerada de mantega
  • Pebre negre
  • Coriandre fresc picat
  • Sal

Elaboració

Escalfeu el caldo en un cassó i, alhora, piqueu molt bé la ceba.

Poseu una cassola al foc amb una miqueta d’oli i, quan estigui ben calent, ofegueu-hi la ceba juntament amb els bolets xiitake.

Mediu l’arròs i poseu-lo a la cassola juntament amb el safrà, la sal i el pebre al gust. Deixeu-lo fregir 2 minuts i poseu-hi el vas de vi sense parar de remenar.

Afegiu-hi el caldo a poc a poc i continueu remenant. Recordeu anar-ne afegint progressivament, és a dir, afegir-ne més quan l’arròs el vagi consumint.

Mentre l’arròs s'està coent (uns 20 minuts), prepareu el formatge fent-ne làmines i encenalls, utilitzant un ratllador.

Quan el ‘risotto’ estigui llest, afegiu-hi el parmesà ratllat, el coriandre i la mantega, sense deixar de remenar l’arròs.

Finalment, fer el foie-gras en una altra paella, aproximadament un minut per cada costat.

Presentació

Col·loqueu el foie-gras per sobre del ‘risotto’.