INGREDIENTS
- 4 filets de bacallà sense sal
- 600 g cebes
- 1 cullerada de sucre
- 400 g pebrot vermell
- 300 g pebrot verd
- 1 fulla de llorer
- 250 cc fumet de peix
- Sal, pebre
- Farina
- Oli
- 1 gra d’all
- 10 ametlles crues
- Julivert
- 1 cullerada d’oli
ELABORACIÓ
- Escalivem els pebrots untats amb oli al grill. Els pelem i tallem a tires.
- Laminem les cebes i les confitem amb una mica d’oli, sal i sucre. Quan estiguin, les triturem fins a obtenir un puré fi. Ho barregem amb una mica de fumet i ho colem.
- Posem una mica d’oli en una cassola i sofregim una mica els pebrots. Afegim la crema de ceba, una fulla de llorer i ho deixem coure a poc a poc durant 15 minuts.
- Eixuguem el bacallà, l’enfarinem lleugerament i el fregim en oli ben calent.
- A la cassola posem els pebrots, a sobre el bacallà.
- Fem una picada amb ametlles, oli, julivert i gra d’all. Ho barregem bé i ho fregim en una paella.
- Empolvorem amb aquesta picada per sobre el bacallà. Tapem la cassola i ho enfornem uns minuts més.