INGREDIENTS

  •  4 filets de bacallà sense sal
  • 600 g cebes
  • 1 cullerada de sucre
  • 400 g pebrot vermell
  • 300 g pebrot verd
  • 1 fulla de llorer
  • 250 cc fumet de peix
  • Sal, pebre
  • Farina
  • Oli
  • 1 gra d’all
  • 10 ametlles crues
  • Julivert
  • 1 cullerada d’oli

ELABORACIÓ

  • Escalivem els pebrots untats amb oli al grill. Els pelem i tallem a tires.
  • Laminem les cebes i les confitem amb una mica d’oli, sal i sucre. Quan estiguin, les triturem fins a obtenir un puré fi. Ho barregem amb una mica de fumet i ho colem.
  • Posem una mica d’oli en una cassola i sofregim una mica els pebrots. Afegim la crema de ceba, una fulla de llorer i ho deixem coure a poc a poc durant 15 minuts.
  • Eixuguem el bacallà, l’enfarinem lleugerament i el fregim en oli ben calent.
  • A la cassola posem els pebrots, a sobre el bacallà.
  • Fem una picada amb ametlles, oli, julivert i gra d’all. Ho barregem bé i ho fregim en una paella.
  • Empolvorem amb aquesta picada per sobre el bacallà. Tapem la cassola i ho enfornem uns minuts més.