INGREDIENTS
- 500 g. pasta de full congelada
- 50 g. molla pa sec
- 50 g. mantega
- 100 g. sucre
- 1/2 cullerada de canyella en pols
- Ratlladura de llimona
- 75 g. nous pelades
- 40 g. ametlles torrades
- 50 g. panses sultanes
- 3 pomes
ELABORACIÓ
- Pelem les ametlles i les trinxem. Posem les nous, les panses i les ametlles en un bol amb el conyac.
- Fregim el pa en una paella amb una mica de mantega i el retirem.
- Pelem les pomes i les tallem a trossos grossets.
- En un bol posem el sucre, la ratlladura de llimona i la cullerada de canyella en pols.
- Posem farina sobre el marbre i estenem la pasta de full que quedi ben prima. A sobre li posem mantega fosa, la poma, les panses, les ametlles i les nous escorregudes i per últim els daus de pa fregit.
- Tot això ho tapem amb una altra planxa de pasta de full ben prima i que enganxarem per dintre amb clara d’ou. Ho enrotllem com si fos un braç de gitano. Les vores les tapem amb clara d’ou i les girem cap avall.
- Desfem un rovell d’ou amb aigua i pintem el pastís.
- Ho posem sobre una platera de forn amb unes gotes d’aigua al voltant a 190 graus durant 30-40 minuts.