INGREDIENTS

  • 500 g. pasta de full congelada
  • 50 g. molla pa sec
  • 50 g. mantega
  • 100 g. sucre
  • 1/2 cullerada de canyella en pols
  • Ratlladura de llimona
  • 75 g. nous pelades
  • 40 g. ametlles torrades
  • 50 g. panses sultanes
  • 3 pomes

ELABORACIÓ

  • Pelem les ametlles i les trinxem. Posem les nous, les panses i les ametlles en un bol amb el conyac.
  • Fregim el pa en una paella amb una mica de mantega i el retirem.
  • Pelem les pomes i les tallem a trossos grossets.
  • En un bol posem el sucre, la ratlladura de llimona i la cullerada de canyella en pols.
  • Posem farina sobre el marbre i estenem la pasta de full que quedi ben prima. A sobre li posem mantega fosa, la poma, les panses, les ametlles i les nous escorregudes i per últim els daus de pa fregit.
  • Tot això ho tapem amb una altra planxa de pasta de full ben prima i que enganxarem per dintre amb clara d’ou. Ho enrotllem com si fos un braç de gitano. Les vores les tapem amb clara d’ou i les girem cap avall.
  • Desfem un rovell d’ou amb aigua i pintem el pastís.
  • Ho posem sobre una platera de forn amb unes gotes d’aigua al voltant a 190 graus durant 30-40 minuts.