És un vi blanc del Priorat, biodinàmic, únic i elegant. En el seu tast ens ofereix una extraordinària oportunitat de tastar un vi monovarietal de Carinyena blanca que va ser fruit d’una mutació natural de la carinyena negra.

Esther Nin i Carles Ortiz són els protagonistes d’aquest interessant projecte. Esther és enòleg d’una família de viticultors que va deixar el seu Penedès natal per establir-se al Priorat i treballar amb Daphne Glorian amb qui van crear el vi Clos Erasmus, únic amb 100 punts Parker. En Carles va decidir instal·lar-se a Porrera quan va comprar la finca de Les Planetes. Des del primer moment va decidir conrear les seves vinyes seguint principis de l’agricultura ecològica i biodinàmica respectant el calendari planetar en tot el procés agrícola i l’elaboració al celler.

Els seus vins reflecteixen la zona, el clima i la verema. S’elaboren amb una intervenció mínima i la fermentació es fa espontània amb llevats autòctons. El vi envelleix sis mesos en àmfores d’argila i tres mesos en bótes de roure d’una anyada que va madurar adequadament, ja que la carinyena l’hi costa madurar i aconsegueix els 13º ple de sabors i volum.

Planetes de Nin és un gran vi blanc, singular, distingit, amb un gran potencial d’envelliment. És rústic i complexa que va canviant amb el temps. De color groc, desplega un bon ventall d’aromes francs: poma, citrics, anís, camamilla, herbes, flors blanques. En boca té una entrada seca, grassa, acidesa fresca, amb un llarg final amb toc salí.