És un vi del Celler Batlliu de Sort, un projecte de cinc amics que els va unir la il·lusió de donar vida a uns vins d’Alta Muntanya als Pirineus, dins dels Costers del Segre. El celler està situat en un entorn de gran bellesa visual, envoltat de boscos de roures, durons i lledoners a les costes del riu Noguera Pallaresa, la zona d’influència del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici.  El celler està al costat d’una antiga borda de muntanya del Batlliu de Sort, que li dona nom. La seva finalitat és fer vins que expressin aquesta terra, en la màxima qualitat, la mínima intervenció possible i el màxim respecte per la fruita que els regala la vinya. En la filosofia que «el vi es fa a la vinya i al celler només s’acompanya en el procés». 

Els vins pretenen ser un tros de Pirineus posat en una ampolla, sense excessives manipulacions però amb rigor, control i una dedicació meticulosa en la seva elaboració. 

Salvavides és el seu vi negre jove, fruit de les varietats: merlot, ull de llebre, garnatxa, sense criança. Les seves vinyes es van salvar de ser arrancades, d’aquí el seu nom i també perquè és un vi solidari en col·laboració amb l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge. 

Salvavides és un vi fresc i alegre, ideal per compartir amb amics. Té color cirera amb rivet moradenc, les seves aromes son molt afruitades a fruites vermells, maduixa i magrana, també espècies de pebre rosa i llorer. 

En boca és molt fresc, lleuger, sedós amb un taní molt suau i una acidesa equilibrada deixant un postgust molt agradable.

DO: Costers del Segre

Preu: de 12 a 14 euros