Per explicar la història de Bodegas Amaren, que vol dir «de la mare» en euskera, és explicar l’amor filiar de Juan Luis Cañas amb la seva mare Angels a qui li dedica el celler, molt estimat i amanyagat, que el va comprar el 2009. 

Angeles va ser el pilar fonamental en la creació i desenvolupament del famós celler Luis Cañas i per això el fill no cessa d’homenatjar-la amb el seu propi celler. 

Per a Bodegas Amaren el camp és un estil de vida. Son veritables experts en treballar la vinya i les parcel·les son les peces d’un puzle perfecte. 

En aquest celler de La Rioja Alabesa l’envolten 65 hectàrees de vinya de 35 a 110 anys. Les vinyes son petites superfícies i estan situades en terres d’origen argilocalcaris d’escassa fertilitat, oferint baixes produccions, raïms de mida petita però d’excel·lent qualitat. 

El vi Angeles de Amaren és un cupatge de les varietats tempranillo en un 85% i la graciano que aconsegueix arrodonir el vi amb els seus matisos especiats. El vi madura 16 mesos en barriques noves de roure francès i americà. 

El vi de color cirera picota, es desperta en uns minuts amb aromes de fruita madura en forma de confitura, especies, romaní, espígol, pissarra, pebre. 

En boca és envolvent i rodo, taní de gran qualitat, dolç en record a la xocolata que li atorga un final potent i llarg.

DOC: Rioja

Preu: de 17 a 20 euros