INGREDIENTS

  •  400 grams de farina
  • 150 grams de llard
  • 60 c.c. d’oli fregit
  • 120 c.c. d’aigua
  • 1 cull. de sal
  • 1 cullerada de llevat en pols
  • Farcit:
  • 750 grams de ceba
  • 150 c.c. d’oli
  • 100 grams de pebrot de llauna
  • 1cullerada de pebre vermell dolç
  • 2 cullerada de salsa de tomàquet
  • 2 ous durs
  • 100 grams pebrot verd
  • 1 llauna grossa de tonyina

ELABORACIÓ

  • Fem un volcà de farina. Al mig posem la sal, el llevat i el llard desfet amb l’aigua. Ho amassem bé i ho estenem sobre el marbre. 
  • A continuació ho posem sobre una llauna i ho fiquem a la nevera durant 2 hores.
  • Fem la ceba a plomes i la fregim. Després afegim el pebrot tallat a tires i el sofregim també. Quan ja estigui, hi afegim una cullerada de pebre vermell dolç i dues cullerades de tomàquet. Ho passem per un colador perquè deixi tot l’oli i ho reservem.
  • Posem tot el farcit sobre la massa junt amb la tonyina, el pebrot de llauna i els ous durs tallats a rodanxes i ho tapem amb l’altra planxa de massa, fent un festó al voltant. Per sobre ho pintem amb rovell d’ou i li fem un forat.