"Una hora i mitja abans d'un partit, menjo un plat de pasta amb crema de cacau 100%, dàtils i oli d'oliva perquè em doni energia". Amb aquesta confessió, el jove tennista Carlos Alcaraz ha deixat sorpresos als seus seguidors. La pasta sempre ha estat un dels plats preferits dels esportistes d'elit abans de competir ja que aporta una reserva d'hidrats de carboni perfecta. Però fins ara mai havíem sentit parlar d'una combinació tan singular com la del murcià.

Rastrejant vells receptaris de cuina italiana, tan sols hem trobat amb recepta de pasta amb xocolata que s'elabora tradicionalment a la regió d'Umbría. Pel que sembla, Alcaraz utilitza la crema de cacau i avellanes 'Ambrosia', una versió més saludable que altres més tradicionals, però nosaltres hem volgut filar encara més prim i fer la nostra pròpia 'crema Alcaraz' que estem segurs que faria les delícies del jove prodigi del tennis actual.

Aquesta és la nostra pròpia versió de la pasta amb xocolata, perfecta per sortir a menjar-se a qualsevol adversari...

Ingredients

Per a la crema de cacau (pot d'uns 400 grams)

  • 100 g d'avellanes pelades torrades
  • 125 ml de llet sencera de vaca o de llet vegetal de civada
  • Entre 4 i 6 dàtils (depenent de la grandària)
  • 30 g de cacau pur en pols sense sucre
  • 30 ml d'oli de gira-sol (per compensar el sabor més fort de l'oli d'oliva verge extra)
  • 20 ml d'oli d'oliva

Per a la pasta (per persona)

  • 80 g de pasta curta tipus hèlixs
  • Sal

Elaboració

  1.  Treure els pinyols als dàtils. Estovar-los escalfant-los al microones submergits en un got amb aigua durant dos minuts a màxima potència. Escórrer els dàtils i tallar-los en trossets petits. Reservar.
  2.  En una batedora o 'blender' triturar les avellanes fins que quedin reduïdes a pols.
  3.  Barrejar les avellanes amb la llet, el cacau i la mescla dels dos olis. Afegir els dàtils i triturar tota la mescla fins a obtenir una massa homogènia. Ha de quedar pastosa i lleugerament rugosa.
  4.  Coure la pasta en aigua bullent amb sal durant uns 7 minuts fins que estigui al dente. Escórrer la pasta.
  5.  Temperar lleument la crema de cacau durant 30 segons al microones i barrejar-la amb la pasta. Decorar el plat amb més avellanes, senceres o trossejades.