Jean León era el nom artístic de Ceferino Carrión. Nascut a Santander, es va aventurar de polissó en un vaixell per anar a buscar el somni americà. La seva gran personalitat i audàcia va fer societat amb James Dean per fundar a Holywood un restaurant de luxe, la Scala, que va elevar a la més alta gastronomia i va ser punt de trobada de celebritats. 

La seva gran passió pel vi el va portar a buscar el lloc idoni per muntar un celler i poder elaborar el millor vi que portaria el seu propi nom i poder oferir als seus comensals. 

Va comprar uns terrenys a Torrelavit al Penedès i l’any 1963 va inaugurar el celler junt amb l’enòleg Jaume Rovira. Van plantar les foranies Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet Franc i la blanca Chardonnay «comprades» totes elles a cellers francesos. Ells van ser els pioners d’elaborar aquests vins a Espanya. 

Actualment, el celler està regentat per Mireia Torres, gran científica que dignifica la filosofia de Jean Leon. 

Aquest vi és el petit de la saga, és discret, però orgullós, molt fidel a la seva varietat, la chardonnay, amb aromes a fruita fresca, préssec pinya i poma madura i fonoll, el xic just de fusta necessària per donar-li aquesta elegància que s’espera dels chardonnays. Són tendència aquests vins blanc amb notes avainillades del roure francès de paladar més cremós i untuós.

DO: Penedès

Preu: de 13 a 15 euros