INGREDIENTS

  •  4 talls de morro de bacallà
  • 600 g tomàquets madurs tallat a daus
  • 2 grans d’all
  • 2 baines de vainilla
  • 3 patates grosses
  • Oli
  • Sal i sucre

ELABORACIÓ

  • Pelem les patates, les rentem i les tallem a rodanxes gruixudes.
  • En un cassó posem les rodanxes de patata i el bacallà i ho cobrim tot amb oli.
  • Ho posem a escalfar de manera que no bulli l’oli, durant 25 minuts.
  • Obrim amb un tall horitzontal les baines de vainilla i les rasquem amb un ganivet per treure tots els punts negres que té. Reservem.
  • En un cassó daurem l’all. Afegim el tomàquet, sal, sucre i la vainilla (tant la baina com els punts negres).
  • Deixem confitar a foc baix durant 30 minuts.
  • Retirem del foc i retirem les baines de vainilla. Reservem.
  • Traiem el bacallà i la patata de l’oli i ho deixem sobre un paper absorbent.
  • Muntem el plat, posant una patata de base, a sobre el bacallà i acompanyem amb la confitura de tomàquet.