INGREDIENTS
- 4 talls de morro de bacallà
- 600 g tomàquets madurs tallat a daus
- 2 grans d’all
- 2 baines de vainilla
- 3 patates grosses
- Oli
- Sal i sucre
ELABORACIÓ
- Pelem les patates, les rentem i les tallem a rodanxes gruixudes.
- En un cassó posem les rodanxes de patata i el bacallà i ho cobrim tot amb oli.
- Ho posem a escalfar de manera que no bulli l’oli, durant 25 minuts.
- Obrim amb un tall horitzontal les baines de vainilla i les rasquem amb un ganivet per treure tots els punts negres que té. Reservem.
- En un cassó daurem l’all. Afegim el tomàquet, sal, sucre i la vainilla (tant la baina com els punts negres).
- Deixem confitar a foc baix durant 30 minuts.
- Retirem del foc i retirem les baines de vainilla. Reservem.
- Traiem el bacallà i la patata de l’oli i ho deixem sobre un paper absorbent.
- Muntem el plat, posant una patata de base, a sobre el bacallà i acompanyem amb la confitura de tomàquet.