La xocolata negra aporta beneficis per a la salut: coneix-los tots

Les rajoles que contenen més d'un 85% de cacau són saludables per a l'organisme

Redacció

Degustar una bona xocolata és un plaer per a molts paladars. Elaborada a partir de la llavor de l’arbre del cacau, la xocolata negra de qualitat amb un alt contingut de cacau, conté fibra soluble i és plena de minerals. Si es menja amb moderació, la xocolata, com més negra millor (més d’un 85% de cacau), és un aliment saludable.

Beneficis de la xocolata

A més de font d’energia, la xocolata conté antioxidants que milloren la salut cardiovascular. Ajuda a reduir la pressió arterial, ja que millora la circulació sanguínia gràcies al seu alt contingut de teobromina, una substància que té un efecte positiu en el sistema nerviós central. D’aquí la sensació de benestar que produeix la xocolata. També és una opció ideal per disminuir els problemes de memòria. A més, prevé l’envelliment prematur de la pell, gràcies a l’elevada concentració d’antioxidant.

El consum de xocolata pot ser diari però ha de ser moderat, perquè és un aliment molt calòric i ric en greixos

Tot i els beneficis per a la salut, la xocolata no deixa de ser un aliment molt calòric i ric en greixos, situat a la punta de la piràmide de l’alimentació saludable; és a dir, dins el grup d’aliments considerats de consum moderat.