Vins Grau és una empresa familiar centenària situada a Maians, municipi de Castellfollit del Boix. Una zona privilegiada entre Montserrat i el parc natural de Sant Llorenç de Munt amb una gran tradició en la producció de vins des del segle XIX, quan només en aquesta zona comptava amb 25.000 hectàrees i era la principal força econòmica. 

En el 1966 Jaume Grau i Grau va decidir construir el nou celler envoltat de vint hectàrees de vinya situades a 600 metres d’altitud. Cinc generacions treballant la mateixa terra amb total dedicació per aconseguir el millor de cada collita perquè es transformi amb màxima qualitat dels seus vins. 

El vi Selecció és fruit de quatre varietats, ull de llebre, merlot, cabernet franc i syrah, seleccionant els millors grans de cada una. La vinificació es fa amb una maceració pel·licular per tal que sigui més aromàtic. Després fermenta en dipòsits d’acer inoxidable. Seguidament, se li dóna un envelliment de quatre mesos en barriques de roure. S’embotella i es deixa en repòs més de tres anys abans de sortir al mercat, així s’obté un acabat més arrodonit, sense arestes. 

Selecció del 2017 presenta un color cirera picota amb rivet cardenalici. Les seves aromes són de fruita negra madura, notes d’herbes de sotabosc, envoltats d’espècies, tocs fumats. Entrada en boca amable i llaminera, és suau i estructurat alhora, manté la fruita i les notes fumades, taní somat i rodó. 

Aquest vi ha obtingut la medalla de plata en Concurs mundial de Brussel·les i no és el primer cop que aquest vi obté reconeixements. És dels vins de la D.O. Pla de Bages amb una relació qualitat preu excepcional.

DO: Pla de Bages

Preu: de 7,90 a 9 euros