Les caves Oriol Rossell són una empresa familiar dedicada a l’elaboració de caves i vins de qualitat procedents exclusivament de la seva finca de Cal Cassanyes construïda el 1908. Un celler modernista del segle XVIII envoltat de 85 hectàrees de vinya que la família Rossell cultiva des de fa diverses generacions. La ubicació de la finca entre les muntanyes de la serralada litoral i molt a prop del mar atorga a la vinya un microclima molt especial que dona una singularitat a la varietat xarel·lo, ja que es troba en un terreny immillorable per al seu desenvolupament. És una varietat establerta al Penedès des de fa centenars d’anys i en la finca de Les Cerveres, amb més de mig segle d’antiguitat.

El macabeu prové de la vinya La Sínia, plantada el 1952, totes elles continuant pràctiques de viticultura ecològica. El cava Mític és elaborat amb les varietats del 70% de macabeu i el 50% de xarel·lo de l’anyada 2017 d’aquestes vinyes velles. És un dels caves més consentits i admirats del celler, d’una qualitat i elegància extrema.

La seva criança és de 48 mesos en rima i aclarit en pupitre seguint les pràctiques ancestrals de l’elaboració dels caves. Mític és un cava de cinc anys d’un color groc palla lluminós, bombolla fina i menuda i ascendent formant corona. Aromes de fruita blanca madura, orellanes, herbes de taula, camamilla i sàlvia, mantega i compota. Paladar melós, cremós amb un carbònic molt ben integrat, harmònic però alhora vibrant, fresc i viu.

DO: Cava

Preu: de 15 a 18 euros