Ja se sap quin és el Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya 2022, títol del concurs que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona i en què participen obradors de tot el país: la pastisseria Canal de Barcelona, fundada pels germans de Puig-reig Mercè i Xavier Canal.

Entre les 8 i les 10 del matí, els candidats han entregat 12 croissants artesans de mantega cuits a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, on s'ha celebrat la competició. Mitja hora després, el jurat professional, format per reconeguts professionals de la pastisseria, ha començat la degustació i deliberació.

La pastisseria Canal, fundada el 1970 i que actualment dirigeix el fill de la Mercè, Lluís Estrada, després d'un canvi generacional, ja va guanyar el concurs el 2016 i el 2019, és a dir, s'han endut tres de les sis darreres edicions. Amb establiments als carrers de Muntaner i de Calvet de Barcelona, la família ha introduït la innovació en la tradició, elaborant brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània, a més de tenir servei de càtering.

Al certamen, s'han tingut en compte diversos factors a l'hora d'emetre la decisió: el sabor (40 punts), l'alveolat (15), la pasta de full (15), el color (10), el format (10) i l'acabat (10). Criteris que van en la línia del que justament pretén el concurs: incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans a brioixeria.