Al llarg de la història, Marqués de Riscal ha estat sempre una empresa innovadora, pionera i un referent d’un sector vinícola en contínua transformació. Gaudeixen elaborant vins originals, frescos, elegants i fàcils de beure. Des de la seva fundació, el 1858, han tingut una clara vocació exportadora, són presents a més de 110 països.

Marqués de Riscal és la història viva de la Rioja, ja que té l’honor de ser el celler més antic. Des dels seus inicis s’ha caracteritzat per introduir tècniques bordeleses en l’elaboració i l’embotellat dels seus vins en origen.

L’anyada 2017 és la tercera que surt al mercat d’aquest XR com a última creació de Marqués de Riscal. Amb un disseny inspirat en els antics llibres de veremes, aquest vi recorda la tradició del celler. La història explica que era tradició que l’enòleg marqués amb un XR les barriques que trobava el vi amb unes característiques especials que destacaven de la resta. XR vol dir Extra Reserva, una manera de comunicar que el contingut del barril tenia una qualitat extraordinària. Amb Medalla d’Or als premis Decanter 22 i 96 punts XR 17 està elaborat principalment d’ull de llebre i morastell amb 24 mesos de criança amb barriques de roure americà.

Color vermell cirera picota de capa alta. Bon ventall d’aromes de fruita negra, molt especial, fumats, pebre negre, aromes dolces de regalèssia, canyella, xocolata i vainilla. Paladar fi i delicat, de taní polit, molt equilibrat, aromàtic, gustós i afruitat final.

DO: La Rioja

Preu: de 22 a 25 euros