INGREDIENTS

  •  2 filets de llom de Ral
  • 300 cc de cervesa negra
  • 25 g de sucre morè
  • 200 cc de caldo
  • 1 taronja ratllada
  • 20 cc de vinagre de Mòdena
  • 20 g de mostassa a l’antiga
  • Sal, pebre
  • 1 llimona
  • Oli
  • 1 pot de crema de llet
  • 25 g de mantega
  • Puré de pastanagues:
  • 400 g de pastanagues
  • 50 g de mantega
  • 50 cc de crema de llet
  • Sal

ELABORACIÓ

  • Salpebrem els filets de llom i els reguem amb suc de llimona.
  • Els rostim lleugerament en una cassola amb un xic d’oli i la mantega.
  • Per fer la salsa, fem un caramel amb el sucre morè, unes gotes d’aigua i llimona.
  • Hi afegim la cervesa negra i ho deixem reduir a la meitat.
  • Hi incorporem una cullerada de vinagre de Mòdena, el caldo i ho deixem reduir. Hi posem sal i pebre, i la ratlladura de la taronja.
  • Hi incorporem la crema de llet calenta i la mostassa, i ho deixem bullir cinc minuts.
  • Per fer el puré de pastanagues, bullim les pastanagues, les colem, les triturem i hi afegim els 50 g de mantega i els 50 cc de crema de llet. Ha de quedar fi però amb consistència.
  • Tallem la carn a trossos gruixuts i per sobre hi posem la salsa.
  • Ho acompanyem amb el puré de pastanagues.