INGREDIENTS
- 2 filets de llom de Ral
- 300 cc de cervesa negra
- 25 g de sucre morè
- 200 cc de caldo
- 1 taronja ratllada
- 20 cc de vinagre de Mòdena
- 20 g de mostassa a l’antiga
- Sal, pebre
- 1 llimona
- Oli
- 1 pot de crema de llet
- 25 g de mantega
- Puré de pastanagues:
- 400 g de pastanagues
- 50 g de mantega
- 50 cc de crema de llet
- Sal
ELABORACIÓ
- Salpebrem els filets de llom i els reguem amb suc de llimona.
- Els rostim lleugerament en una cassola amb un xic d’oli i la mantega.
- Per fer la salsa, fem un caramel amb el sucre morè, unes gotes d’aigua i llimona.
- Hi afegim la cervesa negra i ho deixem reduir a la meitat.
- Hi incorporem una cullerada de vinagre de Mòdena, el caldo i ho deixem reduir. Hi posem sal i pebre, i la ratlladura de la taronja.
- Hi incorporem la crema de llet calenta i la mostassa, i ho deixem bullir cinc minuts.
- Per fer el puré de pastanagues, bullim les pastanagues, les colem, les triturem i hi afegim els 50 g de mantega i els 50 cc de crema de llet. Ha de quedar fi però amb consistència.
- Tallem la carn a trossos gruixuts i per sobre hi posem la salsa.
- Ho acompanyem amb el puré de pastanagues.