RECEPTA | Crema de coliflor a l’escuma de pebrots del piquillo
INGREDIENTS
- 2 cebes tendres
- 500 g coliflor
- 1 l llet
- 100 cc oli d’oliva
- 50 g mantega
- 100 g nata muntada
- sal
- Escuma de pebrots del piquillo:
- 1/2 pot de pebrots del piquillo
- 2 fulls de gelatina
- Sal
ELABORACIÓ
- Pelem i trinxem les cebes tendres. Les saltem amb un xic de mantega fins que estiguin toves, però sense agafar color.
- Hi incorporem la coliflor trinxada i la llet i ho deixem coure fins que la coliflor estigui tova.
- Ho triturem i hi afegim l’oli a poc a poc. Ho colem.
- Ho posem a escalfar sense que arribi a bullir.
- Escuma: posem a remullar la gelatina en aigua freda.
- Triturem els pebrots i els colem.
- Escalfem una mica el puré dels pebrots amb una mica de sal. Quan arrenqui el bull, ho retirem del foc i hi afegim els fulls de gelatina escorreguts d’aigua i la nata muntada. Ho remenem amb molt de compte.
- Servim en una copa la crema de coliflor tèbia i ho cobrim amb l’escuma de pebrots, que hi posarem a sobre amb la mànega pastissera.
- Berguedà«M’estimo la Patum, mai no faria trampa amb el cartell»
- ManresaBusquen un grup de joves per haver apallissat un noi a cops de pal a Manresa
- BerguedàDenuncien dos homes per caçar becades sobre terra cobert de neu a menys de 1.700 metres a Vallcebre
- SolsonèsEs troba el document fundacional de l’Hostal de Pinós, la fonda més antiga del país
- CulturesUn llibre aporta 33 testimonis escrits sobre la vida a Gósol entre 1883 i 1950
- ManresaFem Manresa acusa l’Ajuntament d’«inventar-se» una oficina d’afectats per ocupacions
- Cerdanya«Tinc migranya, ‘migraine’, ‘jaqueca’»
- BagesTerritori calcula que la futura autopista sense barreres hi portarà 13.000 vehicles que restarà de la C-55
Necrològiques