RECEPTA | Crema de coliflor a l’escuma de pebrots del piquillo

Crema de coliflor a l’escuma de pebrots del piquillo

Crema de coliflor a l’escuma de pebrots del piquillo

Dolors Gómez

Dolors Gómez

INGREDIENTS

  •  2 cebes tendres
  • 500 g coliflor
  • 1 l llet
  • 100 cc oli d’oliva
  • 50 g mantega
  • 100 g nata muntada
  • sal
  • Escuma de pebrots del piquillo:
  • 1/2 pot de pebrots del piquillo
  • 2 fulls de gelatina
  • Sal

ELABORACIÓ

  • Pelem i trinxem les cebes tendres. Les saltem amb un xic de mantega fins que estiguin toves, però sense agafar color.
  • Hi incorporem la coliflor trinxada i la llet i ho deixem coure fins que la coliflor estigui tova.
  • Ho triturem i hi afegim l’oli a poc a poc. Ho colem.
  • Ho posem a escalfar sense que arribi a bullir.
  • Escuma: posem a remullar la gelatina en aigua freda.
  • Triturem els pebrots i els colem.
  • Escalfem una mica el puré dels pebrots amb una mica de sal. Quan arrenqui el bull, ho retirem del foc i hi afegim els fulls de gelatina escorreguts d’aigua i la nata muntada. Ho remenem amb molt de compte.
  • Servim en una copa la crema de coliflor tèbia i ho cobrim amb l’escuma de pebrots, que hi posarem a sobre amb la mànega pastissera.