RECEPTA | Mandonguilles a la tòfona amb cuscús

Mandonguilles a la tòfona amb cuscús

Mandonguilles a la tòfona amb cuscús

Dolors Gómez

Dolors Gómez

INGREDIENTS

  •  750 g carn picada de vedella+ porc
  • 2 llesques de pa de motlle
  • 25 cc Oporto
  • 75 cc llet
  • 150 g paté
  • 200 g farina, timó
  • Sal, pebre
  • 300 cc oli
  • 200 g cuscús
  • 400 cc caldo
  • Ceba morada
  • 50 g panses de Corint

Salsa de tòfona:

  • 1/2 l. caldo
  • 100 cc Oporto o moscatell
  • 100 g xampinyons laminats
  • 1 ceba tendre
  • 35 g farina
  • 35 g mantega
  • 1 pot tòfona negra 

ELABORACIÓ

  • Posem el pa de motlle a remullar en llet.
  • Barregem la carn, el pa remullat amb llet, l’Oporto i ho salpebrem. Hi incorporem el paté.
  • Fem pilotes, les passem per farina i les fregim fins que es daurin.
  • Salsa de tòfona: 
  • Trinxem els xampinyons, la ceba tendra i ho ofeguem en una mica de mantega.
  • Afegim la farina i ho torrem. Desglassem amb el vi i hi afegim el caldo. Deixem bullir lentament fins que espessi.
  • Afegim la tòfona laminada, el suc i li donem un bull.
  • Incorporem les mandonguilles i ho deixem coure cinc minuts.
  • Cuscús:
  • Tallem la ceba en juliana i la sofregim. Ho reservem.
  • Mesurem la mateixa quantitat de caldo que de cuscús. Escalfem i submergim en ell el cuscús fins que s’infli.
  • Afegim una mica d’oli i remenem bé per separar els grans de cuscús.
  • Incorporem la ceba, una mica més d’oli i les panses.
  • Servim les mandonguilles acompanyades del cuscús.